Profesorul Read Schuchardt va conferenția la București despre „Cele șapte păcate ale vieții virtuale”

Conferința va avea loc Vineri, 21 iunie 2019, de la ora 18:00, cu tema  „Cele șapte păcate ale vieții virtuale” – la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151) din București.

de Andrei Nicolae

Adaptarea fără conștientizare înseamnă sinucidere”, arată profesorul Read Schuchardt, referindu-se la provocările mediului virtual pentru fiecare dintre noi. 

În conferința „Cele șapte păcate ale vieții virtuale”, Dr. Read Schuchardt analizează dispozitivele noastre digitale – de la smartphone-uri la laptopuri și „cloud” pentru a înțelege care este de fapt prețul ascuns al acestor uimitoare tehnologii care ne economisesc timpul și ne fac munca mai ușoară. Iar prețul ascuns pe care-l plătim este foarte mare: narcisism, ignoranță, nerăbdare, dependență, desensibilizare, lipsa oricărui scop și deztrupare, aflăm de pe pagina de facebook a evenimentului.

Alături de singurătate, depresie și de sentimentul că nimic nu are sens, aceste șapte vicii sunt semnele unei crize în adevăratul sens al cuvântului. O ocazie pentru noi toți de a deveni conștienți de ea, de a ne schimba modul de viață și de a ne debarasa de obișnuințele impuse atât de ușor de către noile media. O explicație pe înțelesul publicului larg a complexului fenomen mediatic. O prezentare carismatică, inteligentă și savuroasă, care deopotrivă amuză și ridică inspirate semne de întrebare.

Dr. Read Schuchardt este profesor de comunicare la Wheaton College, Illinois, SUA și vine pentru a doua oară în România după ce, în 2016, a susținut o serie de conferințe la București, Alba-Iulia și Constanța. Fost publicitar și doctor în Ecologie Media al Universității din New York, sub îndrumarea celebrului Neil Postman, are în pregătire o carte intitulată: „A fi prezent în epoca absenței”. Este coautor al lucrării „Understanding Jacques Ellul” (Cascade Books, 2012) și Senior Director al IITSC – International Institute for the Study of Technology and Christianity.

Evenimentul este organizat de Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române (CESPE) și Asociația Română de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură (AR3G), cu sprijinul Muzeului Municipiului București.

Sursa: ActiveNews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.