„În această piață nu sunt extremiști, nu sunt rasiști sau fasciști. Extremiști sunt cei care au condus Europa în ultimii 20 de ani”

Vicepremierul italian, Matteo Salvini, a îndemnat sâmbătă,  în timpul unei manifestației liderilor partidelor naționaliste europene desfășurată în piața Domului din Milano, la mobilizare la alegerilor europene împotriva elitelor care conduc Uniunea Europeană.

În această piață nu sunt extremiști, nu sunt rasiști sau fasciști (…) Extremiști sunt cei care au condus Europa în ultimii 20 de ani‘”, a spus Salvini, potrivit AFP, în fața simpatizanților săi adunați sub o ploaie puternică în fața catedralei milaneze, alături de liderii altor 11 partide politice europene care susțin suveranitatea națională a statelor UE în fața Bruxelles-ului.

Salvini le-a cerut alegătorilor să vină masiv la urme pe 26 mai pentru „a întoarce spatele trecutului”.

Mai mulți dintre președinții acestor formațiuni au vorbit la manifestație, printre care și lidera Adunării Naționale franceze (fostul Front Național), Marine Le Pen, care a spus că Uniunea Europeană este condusă în prezent de o „oligarhie fără rădăcini, fără suflet, care ne conduce cu o singură ambiție, aceea a supunerii și diluării națiunilor noastre’”.

‘”Spunem „nu’” acestei imigrații care ne scufundă țările și care pune în pericol securitatea popoarelor noastre (…) și valorile civilizației”, a mai afirmat Marine Le Pen, tot împotriva imigrației vorbind și liderul Partidului Libertății din Olanda, Geert Wilders. „Nu putem avea încredere în elita politică (europeană). Ei vor să-și impună legile lor. Doresc să ne inunde țările cu mai mulți imigranți și nu putem permite acest lucru. Trebuie să limităm imigrația. Trebuie să oprim islamizarea’” Europei, a continuat liderul naționaliștilor olandezi.

La rândul său, președintele Alternativei pentru Germania, Jorg Meuthen, i-a atacat și el pe reprezentanții „elitelor” europene, printre care i-a menționat explicit pe președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pe cel al Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, pe cancelarul german Angela Merkel și pe președintele francez Emmanuel Macron.

Cotinuarea activenews.ro/externe

 

One thought on “„În această piață nu sunt extremiști, nu sunt rasiști sau fasciști. Extremiști sunt cei care au condus Europa în ultimii 20 de ani”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.