Seriozitatea conflictului francez

by Daniel Branzei

“Toate relele vin din Franța“ este un dicton care plasează totuși Franța în fruntea mișcărilor înnoitoare din civilizația europeană. Foarte puțină lume înțelege cât de profundă este actuala criză din această țară și implicațiile ei pentru viitorul lumii. 

Despre ce este vorba?

Franța a decapitat monarhia și, odată cu ea, ideea că o anumită clasă sau familie ar avea “drept divin de guvernare“. “Egalite, fraternite et liberte“ a reașezat bazele societății după un tipar “democratic“.

Totuși, cine merită să conducă? Cine și cum poate ajunge în formele de guvernământ?

Rousseau, prin 1762, a elaborat un document care să reglementeze acest lucru într-o națiune de ,,egali“. Lucrarea s-a numit Contractul social și este baza tuturor democrațiilor contemporane. În acest act se spune că mulțimea cetățenilor poate transfera puterea și autoritatea unui grup conducător atâta timp (și numai atâta timp) cât el se angajează să guverneze spre binele maselor populare. În virtutea acestui document au fost aprobate apoi Constituțiile statelor democratice. Fundamental, națiunile s-au redefinit și și-au căutat individual drumul spre bunăstare: adică, guvernul francez sa angajat să urmărească bunătatea francezilor, guvernul italian pe cea a italienilor, guvernul american pe cea a americanilor, etc.

ACEST contract social este acum discutat și disputat în Franța. 

În urma apariției Multinaționalelor, elitele politice mondiale au fost subordonate celor care conduc economic planeta și au puterea financiară. Macron este omul miliardarilor. Barac Obama al Noii Ordini Mondiale propuse de miliardarii planetari, Hillary Clinton așișderea, etc.

Brexitul și apariția lui Trump ca exponent al naționalismului american (MAGA sau Make America Great Again) a tulburat puțin mișcarea lumii spre dominația Multinaționalelor, de parcă Dumnezeu a pus frâna de mână.

Acum, Francezii s-au văzut trădați de Macron și de actuala guvernare care au scumpit teribil viața pentru majoritatea francezilor. La întrebarea lor: ,,De ce se mută capitalul francez în alte țări și neglijează populația franceză, Macron și elita au răspuns: ,,Mergeți și voi unde merge capitalul, dacă vi se pare că cei de acolo o duc mai bine.“

Multinaționalelor nu le mai pasă dacă francezii din Franța o duc bine sau dacă italienilor din Italia o duc bine sau dacă englezilor din Anglia o duc bine. Marionetele lor din guvernele naționale conduc și legiferează în folosul Multinaționalelor, iar ei mută capitalul în oricare parte a lumii, indiferent de națiunea căreia îi aparțin.

Ce sunt revoltele din Franța în acest context?

Revoltele demască trădarea ,,Contractului Social“ și contestă dreptul actualei guvernări de a mai conduce țara. Se urmărește formarea unei alte guvernări care să respecte Contractul social, iar Macron este rugat să abdice, așa cum au abdicat altă dată monarhii egoiști ai Franței. Se anunță o demonstrație mamut pe 26 Mai, când jachetele galbene vor să formeze un nou guvern. După aceea ne apropiem periculos de 14 iulie, aniversarea căderii Bastilliei în anul 1789 …

Pe de altă parte, Multinaționalele propun o alternativă, adică elaborarea unui alt gen de ,,Contract social“, adaptat la realitățile socio-economice de azi. Aceasta este și cauza pentru care ei destabilizează prin imigrația africană sau asiatică societățile naționale și să le înlocuiască cu un conglomerat multietnic. În confuzia creată intenționat na va mai exista o cetățenie ,,națională“ și o cetățenie continentală sau, într-un viitor mai îndepărtat, o cetățenie planetară.

Cine va câștiga din aceste două entități aflate în luptă?

Nu se știe încă. Trump și mișcarea MAGA are imitatori din ce în ce mai vocali în Italia, Marea Britanie, Franța și chiar Germania. Ungaria și Polonia au refuzat atacul imigrației ilegale și se propun campionii naționalismului tradițional care respectă ,,Contractul social“ pe care a fost fondată Europa. Presa plătită nu explică, dar Polonia și Ungaria reclamă elitelor europene că au trădat tocmai … Europa, călcând bazele pe care a fost așezată această civilizație. Da, Polonia și Ungaria sunt astăzi mai europene decât Germania și Franța!

În ce mă privește, este poate pentru prima oară când țin cu … Franța baricadelor și a revoltei populare.

Profetic vorbind însă, știu sigur chiar de pe acum că Europa va fi în faza ei finală ,,parte de lut și parte de fier“ și că ,,un neam se va scula împotriva altui neam, iar o împărăția împotriva unei ate împărății“. Aceste ferestre spre viitor lasă foarte puține șanse elitelor și Multinaționalelor care urmăresc eliminarea blestemului rostit de Dumnezeu la Turnul Babel.

Deci: ,,Allez la France!“ Antichristul mondialist nu are azi un aliat în poporul francez.

P.S. – privind aspectul jalnic al neputințelor populare din Franța și Venezuela înțeleg mai bine de ce au pus părinții Americii amendamentul doi care garantează dreptul cetățenilor de a purta arme. Atâta vreme cât doar armata are arme, populația este redusă ușor la tăcere. Singura excepție se petrece atunci când ,,Armata e cu noi!“, dar putem conta oare astăzi pe ajutorul ei?

***

P.S. – Presa politizată plătită de elitele mondiale este de-a dreptul revoltător de caraghioasă! Iată cum este prezentat pericolul  “naționalist“ într-un ziar propagandistic al Germaniei:

Orban inches closer to nationalist EU bloc (click)

Sursa: https://barzilaiendan.com/2019/05/02/seriozitatea-conflictului-francez/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.