Mesajele lui Donald Tusk pentru români


de Mihai Șomănescu

Aseară în cadrul Ceremoniei de preluare a Președinției Consiliului UE, polonezul Donald Tusk a ținut un discurs care a devenit deja, istorie. Ținut în limba română, discursul lui Donald Tusk a conținut niște mesaje ascunse. Voi încerca să le descifrez.

Primul lucru care iese în evidență este faptul că autorul acestui mesaj este un PR-ist din Estul Europei, nu un occidental. Donald Tusk folosește din plin avantajul că a fost și el, ca și noi, de partea cealaltă a Zidului Berlinului pentru a ne spune, parcă „vedeți, sunt solidar cu voi. Am fost și eu lângă voi și știu cum e”.

Deși folosește simboluri românești – Dacia, Steaua București, Nadia, Simona Halep -, Tusk le uzitează pentru a promova supra-statul european și globalismul.

Trebuie reținut că Dacia, Steaua București și Nadia Comăneci sunt produsele unui sistem care punea naționalismul economic pe primul plan, adică tocmai ceea ce critică azi Domnul Tusk și eurocrații săi! Dacă am avut o Dacie, e pentru că liderii României de-atunci au dorit să arate că putem și „prin noi înșine”, nu doar cu voie de la altcineva. Azi, în „era libertății”, nu mai avem nici mașină națională, nici Steaua (avem două mai mici), iar echipa de gimnastică feminină nici nu se mai califică la marile competiții, darămite să le câștige ca pe vremea Nadiei.

Continue reading ActiveNews.ro


Urmăriți și aici:

https://theworldnews.net/ro-news/donald-tusk-discurs-in-limba-romana-la-ateneu-sunt-convins-ca-in-aceste-6-luni-veti-interpreta-cu-energie-si-intelepciune-o-adevarata-rapsodie-romana-video

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s