Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, denunță „atacurile la adresa Bisericii, familiei și țării”

Se urmărește să cădem în dezunire. Sunt și inconștienți, care vor asta, dar sunt și unii bine dirijați și cu planuri bine puse la punct

Președintele Academiei Române, profesorul Ioan-Aurel Pop, a spus că „prin atacurile la adresa Bisericii, familiei și țării se urmărește să cădem în dezunire și să cinstim unirea noastră în dezunire”. Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca a făcut aceste afirmații în cadrul unei conferințe preoțești pentru clericii din protopiatele Cluj 1 și Cluj 2.

Sunt și oameni inconștienți care vor asta, dar sunt și unii bine dirijați și cu planuri bine puse la punct, distrugând instituțiile fundamentale care stau la temelia acestei națiuni române care a avut înțelepciunea să-și construiască edificiul național”, a spus Președintele Academiei Române la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, citat de agenția Basilica.

Acad. Ioan-Aurel Pop a făcut precizarea că se dorește distrugerea edificiului național „și odată cu el și poporul românesc pentru că dacă îi iei încrederea în instituțiile fundamentale îi iei încrederea în el însuși”.

Ca să existe, un popor „trebuie să creadă în el însuși, să se roage, să respecte rânduielile și să fie cu privirea ațintită spre viitor”, a mai adăugat acesta.

Continuarea pe www.activenews.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.