Cătălin Sturza – ”Cine a aruncat Papaya pe apa Referendumului?”

Adevărul.ro

Mai ţineţi minte cum s-au isterizat unii ziarişti pentru că CpF făcuse un clip în care nişte adolescenţi se întrebau cum va arăta România de mâine? Cum strigau atunci că este imoral să te foloseşti de adolescenţi pentru a promova tema Referendumului pentru Căsătorie?

Uitaţi-vă la clipul lansat ieri de Papaya. Oare e moral să te foloseşti de COPII, incomparabil mai mici ca vârstă decât cei din clipurile CpF (care erau adolescenţi) pentru a promova un astfel de mesaj umoral şi visceral?

Mai ales când minorii sunt folosiţi într-un scenariu care e extrem de agresiv faţă de susţinătorii unei iniţiative legale avizate de CCR. Un scenariu întunecat, gratuit, total ficţional, care pune probleme care nu există (oprimarea femeilor – ce legătură cu referendumul pentru Căsătorie ?!). În acest fel, se poate ajunge să fie acuzat oricine de orice. De fapt, nu chiar: se va ajunge ca susţinătorii unor valori clasice europene să fie acuzaţi de orice, indiferent de cât de infamă şi abjectă e acuzaţia.

Dar este oare moral să faci bani pe seama familiei, agitând, totodată, o astfel de propagandă împotriva iniţiativei cetăţeneşti susţinute de trei milioane de români? Căci industria de advertising nu trăieşte din campanii pro-LGBTQ, ci din vânzarea de pamperşi şi iaurturi unor doamne şi domni foarte tradiţionali! Chiar aşa, cum ar fi dacă industria de avertising ar fi obligată să facă reclame DOAR pentru comunităţile sau pentru activiştii LGBTQ? Uite aşa, ca o măsură de discriminare pozitivă, cum se poartă în unele domenii deja. Nu-i aşa că nu prea ar fi fericiţi advertisierii noştri?

………

Mi se pare că deja asistăm la ceva dincolo de ipocrizie. E dincolo de minciună. Şi e dincolo de propagandă. E deja o boală, e patologie. Şi dacă acest clip stârneşte o frică, este o frică exact în sens invers: deoarece, de câte ori am văzut o astfel de propagandă devenind mainstream în spaţiul public, am văzut şi urmările ei. Oamenii care pot face aşa ceva nu dau doi bani pe adevăr, libertate sau democraţie. Oamenii care pot face aşa ceva cred că sunt, în fapt, capabili de ORICE.

Citeste mai mult: adev.ro/pfyhh7


Note

–  mainstream: ideile, atitudinile sau activitățile considerate normale sau convenționale; tendința dominantă de opinie;

sinonime: normal, convențional, obișnuit, ortodox, conformist, acceptat, stabilit, recunoscut, comun, obișnuit, predominant, popular


VIDEO„La Referendum vom vota DA, din toată inima”. Maria Ploae, Nicolae Mărgineanu, Florin Piersic, Marcel Iureș, Manuela Hărăbor, Sofia Vicoveanca și artiștii lirici Vlad Miriță și Ozana Barabancea, pentru familia formată din bărbat și femeie

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.