Gânduri despre Familie și Referendum la Români

by Ted Pope

Mai înainte de a vorbi despre Referendum, să vorbim puțin despre familie. Se tot folosesc termeni precum “familia tradițională”, “familia originală”, “familia naturală” ș.a.m.d. Ce anume este familia?

Dincolo de dragostea unui bărbat și a unei femei care se căsătoresc, care locuiesc împreună, făuresc visuri și le împlinesc, se sprijine unul pe celălalt la clipe de necaz și împărtășesc bucuriile, familia este locul de prim contact cu lumea și cu civilizația a unui copil. Dacă e lăsat în voia propriilor sale înclinații și instincte, copilul rămâne un sălbatic. El este educat spre civilizație și moralitate din familie.

Astfel, o familie sănătoasă contribuie nu doar la binele celor doi căsătoriți ci și la aducerea în lume și la educarea unor generații viitoare de oameni. Aici e laboratorul de procreare, aici e școala de instruire și pregătire. Am spus adesea că părerea mea este că creștinismul și pocăința (există atâtea slogane pe tema pocăinței!) nu-ți dau cei 7 ani de acasă. Dacă părinții tăi nu te-au educat în primii ani de viață rămâi un mojic și un necrescut.

O familie este unitatea de bază a societății. Societatea în largul ei va fi o imagine a sumei familiilor componente. Când familia se distruge, societatea urmează în scurt timp să se deterioreze.

Continue reading DoruPope

Advertisement

One thought on “Gânduri despre Familie și Referendum la Români

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.