MARIAN MUNTEANU – Tenta opresiv-ateistă a politicienilor progresiști de azi împotriva valorilor creștine

pentru-o-rom-nie-a-normalit-ii-1Marian Munteanu, fostul lider al  studenților din Piața Universității  al anului 1990, a vorbit într-un amplu editorial  despre încercarea de discreditare a valorilor creștine prin unele metode de manipulare de tip securist al aparatului de represiune al democrației de tip FSN, totalitar.

“De asemenea, am fost catalogaţi „fundamentaliști” ortodocși pentru că demonstranţii au cântat „Hristos a înviat!” sau pentru că, uneori, oamenii se rugau pentru sufletele morţilor din 21 decembrie 1989. Ori pentru că manifestanţii se opuneau buldozerelor trimise de autorităţi cântând sau așezându-se în genunchi, având întotdeauna o atitudine non-violentă. Toate aceste lucruri au fost prezentate ca fiind indicii de „fundamentalism”, de „misticism obscur”, de… extremă! Pentru mulţi reprezentanţi ai puterii de atunci – ca și pentru unii ong-iști neomarxiști de azi – prezenţa deasupra balconului Pieţei Universităţii a icoanei Maicii Domnului a constituit şi ea o “dovadă” de fundamentalism sau legionarism al studenţilor.

Asemenea activiști politico-civici sunt, de fapt, exponenţii unor mentalităţi ateiste, intolerante, oameni care nu au exerciţiul dialogului autentic, plini de ură împotriva opţiunii creștine a marii majorităţi a societăţii româneşti. Şi astăzi auzim manifestându-se zgomotos în spaţiul public indivizi isterizaţi împotriva oricăror referiri la credinţa poporului român și la valorile civilizaţiei creștine. Ceea ce nu vor și nu pot înţelege propagandiștii ateismului – ateism, mai nou, ascuns sub diferite camuflaje “progresiste” – este că valorile creștine constituie repere identitare esenţiale ale civilizaţiei noastre și a le susţine reprezintă un drept democratic, firesc, al cetăţenilor României.” –   spune Marian Munteanu în editorialul Pentru o Românie a normalității (scris  pentru cotidianul  Ziua news.ro).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s