Coaliţia pentru Familie: Cristi Dănileț este nedumerit de decizia Curții Constituționale

cristian_danilet_scoala_altfel_2_0Dl. magistrat Cristi Dănileț este nedumerit de decizia Curții Constituționale. Dacă dânsul, care este judecător și membru al CSM, nu cunoaște lucruri elementare de dreptul familiei, îl putem lămuri noi:

– Căsătoria este un act juridic bilateral care dă naștere unei familii, în timp ce familia monoparentală este un fapt juridic întemeiat pe descendență. Legislația în vigoare, care nu va fi atinsă de revizuire, recunoaște și acordă protecție și altor tipuri de familii decât cea bazată pe căsătorie:

* familia MONOPARENTALĂ, având la bază relația de descendență/filiație, inclusiv cea realizată prin adopție;

* familia compusă din bunici sau rude care cresc copiii ai căror părinți sunt decedați sau plecați la muncă în străinătate;

* familia alcătuită din bărbat și femeie NECĂSĂTORIȚI, dar CARE AU COPII, și care locuiesc împreună.

Recunoașterea familiilor monoparentale sau a legăturilor de rudenie civilă sunt instrumente juridice prin care Statul este chemat să ocrotească copilul și părintele/rudele în grija cărora este încredințat. Revizuirea art. 48 alin. (1) din Constituție nu restrânge și nu aduce atingere acestor instituții legale, adevărate garanții ale obligației de a ocroti interesul superior al copilului.

– Formularea pe care dl. Dănileț nu o poate găsi „nici în cărțile de specialitate” este aproape identică celor din Declarația Universală a Drepturilor Omului (art. 16) și din Convenția Europeană a Drepturilor Omului (art. 12).

JENANT, dle judecător Dănileț!

Coaliţia pentru Familie
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s