Cea mai periculoasă forță politică și ideologică din istoria occidentului

Dr. Paul Dragos AligicaDragos Paul Aligica: 22 martie 2016 • MONITORUL

Stați liniștiți: în trei zile trece și asta. Asemenea evenimente nu mai sunt suficiente ca să miște clasa politic-intelectuală și elita birocratică care controlează autoritar și din ce în ce mai totalitar aș spune eu, sfera și mecanismele publice occidentale.

Deja aparatul de propagandă a găsit mecanismele de administrare mediatică, de defuzare și reorientare a acestor crize publice recurente generate de terorism. Structura de interese a aparatului economic și ideologic al clasei conducatoare e prea solidificată în jurul controlului și parazitării mecanismelor de guvernare colectivă ca să dea înapoi sau să schimbe ceva în fața unor astfel de șocuri.

In toata aceasta poveste nu trebuie uitat un lucru: Nu e vorba doar de o ideologie, a corectitudinii politice; e vorba de un intreg aparat si rețea de interese bine ancorate in sistemul politic care parazitează economia si societatea occidentale. Pigmeii ăștia politici, luați separat, sunt, asa cum îi vedeti, inadecvați si penibili, debitând platitudini si lozinci ideologice in fața realității. In conjunctie însă, luati impreună, cu tot aparatul si rentierii lor, reprezintă cea mai periculoasă forță politica si ideologica cu care s-a confruntat civilizatia occidentala in intreaga ei istorie.

Deci, sa privim lucrurile in perspectiva: Aceste socuri nu au cum sa schimbe ceva pentru ca structura de putere si influenta a factorilor politici responsabili NU este afectata nici de ele nici de reactia publica la ele. Reactia va fi deturnată si reorientată în mai putin de 2 zile si toata chestia responsabilității va fi defuzată intr-un nor de confuzie publică. Apoi vom reveni la adevarata problemă si provocare a vremilor noastre: încălzirea globală. Și apoi: EUROVIZION!!!

Dragos Paul Aligica

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s