Calcutta, INDIA: Medic musulman se convertește la creștinism și plantează 50 de biserici

INDIA_(F)_0304_-_Hebron_Church_Hyderabadby Beni Drădici

Locuiește în unul din locurile cele mai străine de Evanghelie din lume, dar viața lui de musulman devotat s-a schimbat fundamental atunci când a fost vindecat de cancer.

După ce și-a predat viața lui Isus, cu toate că a fost mereu persecutat, a predicat Evanghelia tuturor celor pe care i-a cunoscut. De la convertirea lui, Sanjay a condus la Hristos sute de indieni și împreună au plantat 50 de mici biserici în casele credincioșilor, toți aceștia fiind musulmani la origine.

Călătoria lui Sanjay spre Hristos a început atunci când se afla în spitalul din Calcuta, India, unde efectua un tratament de chimioterapie.

Eu plângeam și Numele în care eu nu vroiam să cred sub nici o formă, îmi venea mereu și mereu în minte – numele lui Isus”, declară Sanjay. „Eram atât de slăbit și atât de bolnav. Atunci m-am rugat Domnului Isus și i-am zis: Mă vindeci?

Încetul cu încetul Sanjay a început să se simtă mai bine. Văzând că ceva s-a schimbat în sănătatea lui, s-a întors la spital pentru a-și repeta investigațiile și a descoperit un lucru incredibil: cancerul a dispărut. A fost vindecat. „Am văzut atunci că numai Isus îmi poate salva viața și nimeni altcineva nu poate să facă acest lucru”, a spus. Când și-a dat seama că Isus a fost cel ce i-a redat sănătatea, Sanjay și-a predat viața lui Hristos și a fost botezat.

india-view-of-city-taxis-local-buses-in-central-kolkata-formerly-calcutta-west

Bengalul Occidental, unde locuiește Sanjay, este unul din locurile cel mai puțin evanghelizate de pe planeta noastră. Când a descoperit că Isus este real, Sanjay a început să predice Evanghelia poporului său musulman și să le spună tuturor tot ce putea despre Hristos. Nu a fost primit cu plăcere.

„Familia mea m-a alungat. Mi-au spus: nu mai vrem să mai știm nimic de tine. Acum că îl ai pe Isus al tău, poți să mergi unde vrei de aici”. Alte persoane au început să conspire împotriva lui. „Aceștia au decis să vină la cabinetul meu și să-i convingă pe pacienți să nu mai vină la mine”, mai spune.

Lui Sanjay a început să-i fie frică și s-a rugat Domnului ca să-l protejeze. Dumnezeu a lucrat în așa fel încât mama lui a început să fie mai tolerantă cu el și i-a permis să se întoarcă acasă.

Ani de zile Sanjay a fost persecutat de cei din comunitatea lui pentru că predica Evanghelia. Dar el nu s-a descurajat. Pe lângă munca lui de medic, Sanjay și-a dedicat viața pentru a sluji ca evanghelist și ca plantator de biserici, fiind ajutat de misiunea de ajutorare din Marea Britanie BMS World Mission.

A găsit putere ca să-i ierte pe cei ce l-au persecutat, așa cum Dumnezeu l-a iertat pe El. Și acum ca prin minune, cei ce la început l-au atacat, vin la cabinetul lui ca să-i consulte.

Acei oameni care m-au persecutat ani de zile, au renunțat în cele din urmă. Ei au zis: cu cât îi spunem să nu  vorbească, cu atât mai mult el iese și predică”, spune Sanjay. „Oamenii care au vrut să mă alunge, acum își aduc pacienții la mine și zic: ne pare rău”.

După ce a planta 50 de biserici formate din credincioși cu origini musulmane, Sanjay nu arată semne că vrea să slăbească, ci dimpotrivă, că este dispus să continue cu misiunea lui.

Nu există viață fără Isus”, spune. „Mă simt chiar mai emoționat azi să le spun altora despre ce a făcut Isus. În fiecare zi vreau să trăiesc pentru Domnul meu și să continui să fac ceea ce fac. Vă rog ajutați-mă în rugăciune pentru ca să pot face mai mult în perioada următoare”.

Sanjay este un pseudonim al numelui adevărat, ce a fost schimbat din motive de protecție.

Sursa: A C C E N T E

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.