Și-a dat demisia Directoarea de la Barnevernet din Tromso, unde locuiește familia Nan

barnevern_3228193a

Directoarea de la barnevernet Tromso, Enhetsleder Elizabeth Kræmer

Traducerea:  AGNUS DEI

Directoarea de la barnevernet din orasul Tromso, Enhetsleder Elizabeth Kræmer, si-a dat demisia în urma cu 2 saptamani impreuna cu alți angajati în urma neregulilor si acuzatiilor aduse protectiei copilului din Tromso. Kraemer are o noua functie, este acum consilier la Departamentul de Educație orașului si nu va mai lucra de loc cu protectia copilului. Directorul municipal, Kari Henriksen spune ca pierde un bun lider, dar intelege decizia demisiei. Impreuna cu ea si-au dat demisia si alti functionari.

Dupa multa critica- de notat- a fost un caz in care Protectia Copilului a inchis un caz prin telefon, dupa  o  convorbire cu mama. Din acea convorbire singulara, mama a fost diagnosticata cu probleme psihice. Problema nu este doar ca a fost diagnosticata intr-o convorbire telefonica si nu fata in fata, dar nici macar nu a fost diagnosticata de un psihiatru, ci de un functionar CPS.

Oficialitatile din municipalitatea Tromsø au pus la îndoială anterior acuzatiile si critica ca Protectia Copilului isi desfasoara activitatea ‘intr-un mediu de lucru sărac si a unei culturi predominante a fricii’. De data aceasta se va implica si  guvernatorul districtului printr-o investigatie.

Din articol, se pare ca o asociatie, ‘Ascoiatia Nationala de Ingrijire a Copilului’ e cea care a pus presiune pe CPS cu acuzatii de inselaciuni si ascunderea infractiunilor savarsite de CPS. Printre altele, aceaste organizatie a cerut ca municipalitatea sa folosească un expert extern pentru a revizui mediul de lucru la CPS.

Directorul municipal, Kari Henriksen nu neaga ca a existat o presiune media asupra serviciului protectiei copilului. Directorul Kari Henriksen nu specifica care mass media a pus presiune, cea interna sau si cea internationala.

Raportat in ziar norvegian, 3 februarie 2016:  http://www.nrk.no/troms/enhetsleder-ved-barneverntjenesten-trekker-seg-med-umiddelbar-virkning-1.12785281

 Acum, să deschidă o investigatie urgentă și să dea copiii  înapoi familiei Nan!!

Sursa: https://rodiagnusdei.wordpress.com/2016/02/16/si-a-dat-demisia-directoarea-de-la-barnevernet-din-tromso-unde-locuieste-familia-nan/

Photo: http://www.nordlys.no/nyheter/barnevern-pa-flyttefot/s/1-79-5113002

(Øystein Barth-Heyerdahl)

***************************************************************

Io
Feb 16, 2016 @ 10:43:36

Văd ca si-a găsit foarte repede alt job.
Ăsta nu ar trebui sa o scutească de eventualele repercusiuni ale faptelor ei de pe vremea când lucra la barnevernet.

RĂSPUNDE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.