Băsescu, atac dur la adresa lui Iohannis. „N-a mişcat nimic”

basescu-iohannisCătălina Mănoiu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că succesorul său, Klaus Iohannis, “nu a mişcat nimic” în ceea ce priveşte politica externă a României, cerând public ca Administraţia Prezidenţială să precizeze ce demersuri la nivel înalt a făcut în cazurile Gherguţ, Gologan şi Bodnariu.

”Autorităţile române sunt în stadiul în care nu fac nimic pentru cetăţeni. Îl avem pe amărâtul de Iulian Gherguţ, răpit în Burkina Faso, din aprilie 2015 şi nicio informaţie publică despre el. Avem în Malaezia un cetăţean român care a fost prins cu droguri, a fost condamnat la moarte şi nu se întâmplă nimic legat de aducerea lui în ţară, iar aici intervenţiile nu pot fi decât la un singur nivel, la regele Malaeziei, numai preşedintele. (…) Familia din Norvegia, Bodnariu, au 5 copii care le-au fost luaţi. Comunicatele MAE <<urmărim cu atenţie evoluţiile >> (…) sunt de un ridicol dincolo de orice limită”, a comentat Băsescu la B1TV.

El a adăugat că Franţa a avut un caz similar cu cel al românului din Malaezia şi a protestat la Comisia Europeană. ”Noi nu am fost în stare să obţinem o angajare a UE. Nu ne facem treaba. Ce s-a întâmplat cu Gherguţ este semn că nu poţi să mizezi pe nimic de la statul român. Vreau să ştiu dacă preşedintele Iohannis a cerut o legătură telefonică cu regele Malaeziei (…), dacă s-a intervenit la primul-ministru norvegian pentru familia Bodnariu, pentru redarea celor cinci copii către familie”, a afirmat fostul şef de stat.

Continue Reading Gândul.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.