“Mi-ar plăcea să cred că eforturile voastre vor reda demnitatea unchiului meu”

poetul.37lk9mzvepImpresionată de solidaritatea românilor, nepoata eroului Ion Şiugariu, ne scrie 

După ce marţi v-am prezentat scrisoarea Doamnei Lucia Soreanu-Şiugariu, soţia lui Ion Şiugariu, eroul căzut în războiul antifascist pe frontul din Slovacia, devenit prima victimă a Legii 217/2015, astăzi publicăm scrisoarea trimisă din Aachen, Germania, de Mihaela Stroescu Wallbraun, nepoata soţilor Ion şi Lucia Şiugariu.

„Stimate Domnule Spânu,

Stimaţi Ziarişti Români,

Nu mai prididesc a citi tot ce se scrie pe tema Ion Soreanu-Şiugariu şi sunt foarte impresionată. Motiv pentru care doresc să apelez la amabilitatea Dv. cu rugamintea de a transmite aceste câteva rânduri de mulţumire tuturor celor implicaţi:

Mi-ar plăcea să cred că rezultatul acestor eforturi va reda demnitatea numelui şi operei (prin fatalitatea soartei) neterminate a unchiului meu, care merită un loc în conştiinţa noastră, fie şi numai pentru că a fost un erou.

Doresc pe această cale să mulţumesc tuturor ziariştilor talentaţi, implicaţi şi preocupaţi de apărarea libertăţilor fundamentale şi a valorilor culturale ale României. Mulţumesc tuturor celor care se implică activ, cu convingere şi simpatie pentru cel care a fost poetul-erou Ion Soreanu-Şiugariu.

Citiți continuarea în Cotidianul.ro

***

De asemenea, vă invităm să citiți și rezultatul pozitiv al mediatizării cazului poetului-erou, Ion Şiugariu, de către publicația Cotidianul.ro :

 După ce s-a consultat şi cu Institutul „Elie Wiesel”, MAE ne dă dreptate: “Ion Şiugariu nu a fost legionar şi nu a fost condamnat pentru crime de război sau genocid”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s