Preoții ortodocși binecuvintează aproape orice!

sfintire_masina_3_474bc3eab9Nu e un secret că preoții ortodocși binecuvintează sau sfințesc case, clădiri, servicii, mașini, animale, oameni!

Nu vreau să susțin că fac asta pentru o plată, deși e adevărat. Vreau să subliniez faptul că fac astfel de activități fără să aibă suport biblic. Nu urmăresc a lucra după voia lui Dumnezeu, nici a face o lucrarea benefică pentru om și societate, nici pentru ei înșiși, însă nici  pentru Dumnezeu.

Dar cuvântul Sfântului apostol Pavel ne poruncește și astăzi, clar:

Luaţi seama deci să umblaţi cu băgare de seamă,, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi.” (Efes.5:15)

“1. In zilele acelea, a venit Ioan Botezatorul si propovaduia in pustia Iudeii,
2. Spunand: Pocaiti-va ca s-a apropiat imparatia cerurilor.
El este acela despre care a zis proorocul Isaia: “Glasul celui ce striga in pustie: Pregatiti calea Domnului, drepte faceti cararile Lui”.
4. Iar Ioan avea imbracamintea lui din par de camila, si cingatoare de piele imprejurul mijlocului, iar hrana era lacuste si miere salbatica.
5. Atunci a iesit la el Ierusalimul si toata Iudeea si toata imprejurimea Iordanului.
6. Si erau botezati de catre el in râul Iordan, mărturisindu-si pacatele.
7. Dar văzând Ioan pe multi din farisei si saduchei venind la botez, le-a zis: Pui de vipere, cine v-a aratat sa fugiti de mânia ce va sa fie?
8. Faceti deci roada, vrednica de pocăință,
9. Si sa nu credeti ca puteti zice in voi insiva: Parinte avem pe Avraam…”. (Matei 3: 1-9)

Înțelegeți ce scrie aici Sfânta Scriptură, unde ne vorbește despre Ioan Botezătorul, ce spune el:

(a) Pocaiti-va ca s-a apropiat imparatia cerurilor.
(b) Si erau botezati de catre el in râul Iordan, mărturisindu-si păcatele.
(c) Dar văzând Ioan pe multi din farisei si saduchei venind la botez, le-a zis: Pui de vipere, cine v-a aratat sa fugiti de mânia ce va sa fie? Faceti deci roada, vrednica de pocăință

Ce putem învăța de aici?

A. La tot omul se cere „pocăiți-vă” – altfel n-aveți ce veni la mine, nu veți primi binecuvântarea (nici botezul)!

B. Pe farisei și pe saduchei, pe cunoscători de Scriptură și doritori de binecuvântare (mântuire), dar care nu se pocăiesc, nu i-a primit la binecuvânare (botez, o relație cu Dumnezeu etc), numindu-i pui de vipere (șerpi), oameni vicleni care vor să se rezolve față de mânia viitoare a pedepsei care va veni peste ei, căci nu au roadele pocăinței (mărturisirea păcatelor, și lepădarea  de acele apucături rele etc) – îndreptându-i spre pocăință mai întâi.

De ziua crucii, de anul nou, de bobotează etc etc, preoții ortodocși intră din casă în casă și în mod nebiblic și superficial fac ceva mătănii cu crucea în mână și pretind că fac binecuvântarea caselor. Fiecare vede și știe ce face preotul în acele momente, dar numai binecuvîntare și sfințire nu este. Este poate la fel de importantă precum intrarea în casă a unui musafir pe care îl consideri (eventual) important, dar care practic nu-ți aduce nici un beneficiu, dar prin faptul că pretinde că îți aduce un beneficiu și o binecuvântare, dar în mod real neîmplinind promisiunea făcută, această contrafacere este definită ca impostură, minciună, înșelare a bunei tale credințe în spusele și pretențiile sale.

Dar următoarea întrebare a învățătorilor legii, a preoților, deci, ne va clarifica și mai mult:

35. Unul dintre ei, invatator de Lege, ispitindu-L pe Iisus, L-a intrebat:
36. Invatatorule, care porunca este mai mare in Lege?
37. El i-a raspuns: Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau.
38. Aceasta este marea si intaia porunca.
39. Iar a doua, la fel ca aceasta: Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.
40. In aceste doua porunci se cuprind toata Legea si proorocii.

Legea iubirii, de Dumnezeu și de oameni, care e musai s-o dorească a o împlini preoții Domnului, ne cere să iubim aproapele ca pe noi înșine, să nu pretindem bani pentru o lucrare nefolositoare (sau nefăcută), să fim cinstiți, iar mântuirea ne-o dă Domnul care s-a Jertfit la Cruce, pe gratis, iar noi nu avem cum să-i înșelăm pe oameni și să le cerem bani!

Domnul Iisus a vindecat mulțimi de oameni, i-a săturat cu pâine, le-a dat învățătură și I-a îndrumat să facă voia Lui Dumnezeu, fără să pretindă bani.

Cel mai important e a cere de la Dumnezeu binecuvântarea oamenilor, dar, desigur, a celor care se pocăiesc mărturisindu-și păcatele, făcând fapte vredinice de pocăință, cu evlavie și smerenie!

*                              *                                          *                                    *

Desfrâu cu voia preotului.

Un preot din Teleorman, dispus sa sfințească un videochat

Cât de departe poate merge un slujitor al Domnului ca sa câștige un ban? Mai mult decât va așteptați. Unii sunt gata, de pilda, sa incurajeze desfrâul și pe femeile care oferă contra-cost plăceri, pe site-urile destinate adulților.

Ne-o demonstrează un preot din Teleorman, dispus sa sfințească un videochat. A cerut 300 de lei, iar acum rămâne sa stabilească singur dacă pentru acesta suma a meritat sa uite de învățături.

La biserica din comuna Nanov, județul Teleorman, ajungem după ce mai multi localnici s-au plâns ca, pentru bani, părintele este gata sa sfințească orice.

Ca sa se convingă de adevăr, reporterii ProTv sunt deciși sa ii propună “imposibilul”: de pilda, sa binecuvinteze o afacere deocheata. Dupa liturghie, cu greu si-au făcut curaj sa i-au spus despre ce este vorba.

Uimiți de atitudinea relaxata a slujitorului domnului, reporterii ProTv se hotărăsc sa revină asupra discuției înainte de ziua programata pentru întâlnire. S-au gândit, pe bune dreptate, ca preotul nu a înțeles bine ce se întâmplă la un videochat. Nu era însă asa.

Dupa ce a fost anunțat ca a fost filmat cu o camera ascunsa, preotul a negat inițial ca are vreo legătura cu aceasta poveste. In cele din urma, a încercat sa găsească o explicație pentru comportamentul sau: nu a înțeles ce înseamnă videochat.

Cei din parohie sunt împărțiți in doua. Preotul va trebui sa le dea explicații superiorilor, în atenția cărora a intrat cazul.

Sursa:protv.ro

Sursa Foto și articol despre sfințirea de mașini: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/sfintirea-masinii-rugaciune-445981.html 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.