AFR: Un mesaj cald pentru ROMÂNIA

1-decembrie

ROMANIA, LA MULTI ANI!

Este o tradiție pentru AFR să ureze României “La Multi Ani”!  – de 1 decembrie…

O facem și anul acesta, puțin cam tardiv, având în vedere că 1 decembrie a fost luni iar ediția săptămânală AFR apare joia. Luni, Romania a implinit 96 de ani! Îi spunem la Mulți Ani și cerem binecuvântările lui Dumnezeu peste ea! E bine pentru o națiune să-și pună soarta în mâna lui Dumnezeu și să-I ceară călăuzirea. Mai ales în vremurile tulburi ca acestea în care trăim. E bine ca Romania sa-si aminteasca ca bunastarea ei tine de Dumnezeu nu de omul muritor. Politicienii, Executivul, Legiuitorii nu i-o pot da. Daca Romania a ajuns la 96 de ani si azi e mai libera, mai in siguranta si mai prospera ca nici odata in istoria ei, asta se datoreaza doar dragostei si milei lui Dumnezeu. Si a faptului ca generatiile de dinaintea noastra, cu mult mai simple si sarace ca noi, au fost credincioase lui Dumnezeu si au pastrat si pretuit valorile crestine. Romania, nu iti alipi inima de idolii veacului acestuia! Iubeste pe Dumnezeu si cinsteste-L!

Ne-am gindit potrivit ocaziei sa publicam din nou, asa cum am facut-o si acum un an, o Proclamatie rostita de primul presedinte american George Washington in 1789. Este un mesaj spiritual in care el aminteste Americii ca isi datoreaza libertatea si bunastarea doar lui Dumnezeu, “dadatorul tuturor lucrurilor bune.” Proclamatia din 1789 a stabilit in mod oficial ultima zi de joi a lui noiembrie ca Zi a Multumirii pentru intreaga natiune americana. Uram si noi Romaniei binecuvintarile lui Dumnezeu, amintindu-i ca fara El nu se poate astepta la un viitor binecuvintat. Supravietuirea multiseculara cu care ne mindrim se datoreaza in primul rind credintei pe care noi si cei de dinaintea noastra au avut-o in Dumnezeu, si respectului deosebit pe care l-au avut fata de valori, in primul rind viata, familia si casatoria. Doar aceste institutii ne pot asigura supravietuirea si in viitor. Bizuinta pe lucrurile trecatoare ori structurile europene nu se pot substitui acestor garantii incercate de timp.

Proclamatia Prezidentiala a Multumirii (1789) 

CONSIDERIND ca este datoria fiecarei natiuni sa recunoasca providenta Dumnezeului celui Atotputernic, sa asculte de voia Lui, sa-I fie multumitoare pentru binecuvintarile Lui, si sa ii implore in umilinta protectia si bunavointa; si avind in vedere ca ambele Camere ale Congresului, prin comitetele lor comune, mi-au cerut sa “recomand poporului Statelor Unite o Zi Publica a Multumirii si Rugaciunii, sa fie tinuta prin rugaciuni din inimi multumitoare pentru multele si evidentele binecuvintari ale Dumnezeului Celui Atotputernic, in special dindu-le oportunitatea sa-si stabileasca in  pace o forma de guvernamint pentru siguranta si fericirea proprie;”

Recomand si desemnez ca Joi, Noiembrie DouaZecisiSase, sa fie devotata de cetatenii acestui Stat in onorarea marei si glorioase Fiinte care este Creatorul binevoitor al tuturor lucrurilor bune care au fost, sunt, si vor fi; ca toti sa ne unim in acea zi sa-I dam rugaciunile noastre sincere si umile pentru purtarea de grija plina de dragoste si protectia oamenilor acestei tari inainte de a deveni o natiune; pentru harul mult si evident si interventiile facute de el in razboiul care tocmai s-a terminat; pentru linistea, unitatea, si bunastarea de care toti am avut parte de atunci incoace; pentru ca am putut in liniste si intelegere sa formam Constitutii pentru guvernare in siguranta si fericire, cit si pentru Constitutia nationala care am adaopta-o recent; pentru libertatea civila si religioasa cu care suntem binecuvintati; pentru mijloacele de care dispunem sa obtinem si sa transmitem invataturi folositoare; si, in general pentru toate binecuvintarile, multe si diferite care El in bunavointa Lui a socotit de bine sa ni le dea.

Iar apoi, ca sa ne unim si in umilinta sa facem rugaciuni si cereri cu reverenta catre marele Domn si Stapin al Natiunilor si sa-L rugam sa ierte pacatele natiunii si altele; sa ne imputerniceasca pe toti, in public sau in casele noastre, sa ne facem datoria fata de societate; sa facem din Guvernul National o binecuvintare pentru toti oamenii, fiind in permanenta un Guvern intelep, drept, si de drept, cu legi drepte care sa fie aplicate in intregime si de buna credinta; sa protejeze si sa calauzeasca toate natiunile (in special pe cele care ne-au aratat bunavointa); si sa le binecuvinteze cu stapiniri bune, pace, si intelegere; sa promoveze cunosterea si practicarea adevaratei religii si virtuti, si sa creasca cunostinta intre ele si noi; si, in general, sa acorde intregii umanitati o prosperitate paminteaca cum El o socoteste mai potrivita.

Data si semnata de mine, in orasul New York, in ziua de Trei Octombrie, in Anul Domnului Nostru, O Mie Sapte Sute Optzeci si Noua.

Gaorge Washington, Presedinte

Statele Unite ale Americii

Versiunea Engleza 

WHEREAS it is the duty of all nations to acknowledge the providence of Almighty God, to obey His will, to be grateful for His benefits, and humbly to implore His protection and favor; and Whereas both Houses of Congress have, by their joint committee, requested me “to recommend to the people of the United States a DAY OF PUBLIC THANKSGIVING and PRAYER, to be observed by acknowledging with grateful hearts the many and signal favors of Almighty God, especially by affording them an opportunity peaceably to establish a form of government for their safety and happiness:”

NOW THEREFORE, I do recommend and assign THURSDAY, the TWENTY-SIXTH DAY of NOVEMBER next, to be devoted by the people of these States to the service of that great and glorious Being who is the beneficent author of all the good that was, that is, or that will be; that we may then all unite in rendering unto Him our sincere and humble thanks for His kind care and protection of the people of this country previous to their becoming a nation; for the signal and manifold mercies and the favorable interpositions of His providence in the course and conclusion of the late war; for the great degree of tranquility, union, and plenty which we have since enjoyed; for the peaceable and rational manner in which we have been enable to establish Constitutions of government for our safety and happiness, and particularly the national one now lately instituted;- for the civil and religious liberty with which we are blessed, and the means we have of acquiring and diffusing useful knowledge;- and, in general, for all the great and various favors which He has been pleased to confer upon us.

And also, that we may then unite in most humbly offering our prayers and supplications to the great Lord and Ruler of Nations and beseech Him to pardon our national and other transgressions; – to enable us all, whether in public or private stations, to perform our several and relative duties properly and punctually; to render our National Government a blessing to all the people by constantly being a Government of wise, just, and constitutional laws, discreetly and faithfully executed and obeyed; to protect and guide all sovereigns and nations (especially such as have shown kindness unto us); and to bless them with good governments, peace, and concord; to promote the knowledge and practice of true religion and virtue, and the increase of science among them and us; and, generally to grant unto all mankind such a degree of temporal prosperity as he alone knows to be best.

GIVEN under my hand, at the city of New York, the third day of October, in the year of our Lord, one thousand seven hundred and eighty-nine.

Signed: George Washington

Source: The Massachusetts Centinel, Wednesday, October 14, 1789

Revoluție și Contrarevoluție în Europa. Miza: soarta familiei și, deci, a societății

de Bogdan Stanciu

Nota AFR: Pentru editia de astazi avem un invitat special, pe dl Bogdan Stanciu, care explica in comentariul lui miza mareei casatoriilor homosexuale in Europa. Dl Stanciu este Presedintele Pro-Vita Bucuresti.

Parlamentul finlandez a adoptat, vinerea trecută, o moțiune favorabilă „căsătoriilor” între persoane de același sex, aducând țara nordică un pas mai aproape de a fi cea mai recentă victimă a tendinței autodistructive căreia Occidentul i-a căzut pradă. Moțiunea, adoptată cu o majoritate strânsă (105 la 92) nu este încă o lege, decizia urmând să revină viitorului parlament și viitorului guvern, care se vor instala în 2016. Oricum, eventuala adoptare a unei atare legi nu ar fi o surpriză pentru nimeni. Finlanda este ultima țară nordică rămasă în afara „clubului” alcătuit din „progresistele” Danemarca, Suedia, Norvegia și Islanda.

Important este de remarcat că, și în Finlanda, atacul la căsătorie a început, ca peste tot, cu legiferarea în 2002 a „parteneriatului civil” (propus și la noi anul trecut și eșuat). Aviz naivilor care-și fac iluzii că lobby-ul homosexual va accepta vreodată să se oprească, după ce i se satisface o pretenție: cu fiecare concesie făcută de oamenii politici, va deveni tot mai agresiv, încercând întotdeauna să obțină TOT ceea și-a propus.

Nouă însă, ca cetățeni dintr-o țară majoritar ortodoxă, situația din Finlanda ne ridică întrebări: având în vedere statutul special de Biserică Națională al Bisericii Ortodoxe Finlandeze (prevăzut chiar în Constituție), cum va fi afectată aceasta odată cu eventuala adoptare a noii legi a familiei? În Danemarca, reamintim, statul obligă Biserica Luterană, ca Biserică de Stat, să oficieze un anume tip de „cununii” pentru homosexuali. Avem totuși în vedere diferența dintre „Biserică Națională” și „Biserică de Stat” și că BOF nu este finanțată de la bugetul public, iar statul nu are, teoretic, autoritatea de a interveni în canoanele și dogmatica sa.

Confesiunea majoră în Finlanda este cea luterană (cu cca. 4 milioane de credincioși). Aici lucrurile sunt diferite: Biserica Luterană este una destul de liberală, dar încă zguduită de controverse și amenințări cu schisma, în abordarea „căsătoriei” unisex. Trebuie să adăugăm că situația luteranismului este mai degrabă izolată; majoritatea convârșitoare a protestanților de toate riturile sunt fideli căsătoriei naturale. World Evangelical Alliance (Alianța Mondială Evanghelică, WEA) care reprezintă 600 de milioane de protestanți din toată lumea, are o poziție clară: bisericile și organizațiile membre care favorizează astfel de „învățături” pervertite sunt excluse din WEA. Poate vă amintiți cazul World Vision, una din cela mai mari instituții de caritate din lume, care a revenit asupra politicilor sale cu privire la angajații „căsătoriți” cu persoane de același sex, după ce WEA a început procedurile de dezafiliere.

Slovacia – a 11 țară europeană care are în Constituție definiția corectă a familiei

După una „rece” (la propriu și la figurat), vine una „caldă”: slovacii sunt chemaţi la urne pe 7 februarie pentru un referendum ai cărui iniţiatori doresc să stopeze definitiv legalizarea „căsătoriei” între persoane de acelaşi sex. Convocarea a fost făcută, tot joia trecută, de preşedintele slovac, Andrej Kriska, un susținător al familiei naturale.

Remarcabil însă este că acest referendum are la bază o inițiativă cetățenească: Alianţa pentru Familie a colectat aproape 400.000 de semnături pentru declanșarea procedurilor.

Interesant este că, deja, căsătoria între persoane de acelaşi sex este interzisă în Slovacia printr-un amendament constituțional adoptat de parlamentul de la Bratislava în iunie și care defineşte căsătoria ca o „uniunea între un bărbat şi o femeie”. Însă Alianța pentru Familie merge mai departe și va adresa slovacilor trei întrebări: dacă sunt de acord cu interzicerea „căsătoriei” unisex, dacă sunt de acord cu interzicerea adopției de copii de către cuplurile de același sex şi dacă sunt de acord ca părinţii să aibă dreptul de a-și retrage copiii de la cursurile de „educaţie sexuală”.

Slovacia are 5,4 milioane de locuitori, cu un procentaj de creștini, conform recensământului, de 70%.

Națiunile lumii, la ora mărturisirii

Cu fiecare an care trece, devine tot mai ascuțită această luptă pentru adevăratul suflet al unei națiuni – Familia – încât, în mod clar, practic nicio țară și niciun individ nu va mai putea eluda întrebările majore pe care ea le ridică. În sens spiritual putem spune că suntem cu toții, noi, europenii, chemați să dăm mărturie despre stăpânul pe care îl slujim – căci, se știe, nimeni nu poate sluji la doi stăpâni deodată…

Bun, și acum vestea bună: din punctul de vedere al autorului acestor rânduri, agresorii familiei au cam „terminat benzina”. Priviți harta de mai jos:

Țările desenate în roșu au căzut victime ale unei iluzii colective care i-a făcut pe majoritatea reprezentanților politici să ridice mâna pentru legi care contrazic evident adevăruri esențiale – cum ar fi acela că mariajul este, prin natura și scopul său, o instituție heterosexuală. În afară de cele 5 „nordice” precizate, mai adăugăm aici Marea Britanie și Franța, Belgia, Olanda și Luxemburg, Spania și Portugalia.

Țările în galben au făcut un pas periculos în aeeași direcție prin adoptarea unor legi care oferă cuplurilor de același sex un statut similar cu căsătoria, chiar dacă sub nume diferit, cedând astfel teoriei eronate conform căreia relațiile homosexuale consensuale necesită recunoaștere și protecție legală la paritate cu cele heterosexuale. Acestea sunt Irlanda, Germania, Elveția, Austria, Slovenia și Cehia.

Țările în verde sunt cele unde bunul simț și rațiunea prevalează: căsătoria este, așa cum a fost mereu, uniunea între un bărbat și o femeie în scopul întemeierii unei familii. Printre ele, România.

În fine, cele 11 desenate cu verde închis sunt „campioanele” care protejează familia prin legea fundamentală, fiind prin acesta, avangarda adevăratului progres social. Conștienți de posibilitatea ca judecătorii activiști de la CEDO sau cine știe ce birocrat de la Comisia Europeană sau ONU să încerce să le impună „căsătoria între persoane de același sex”, cetățenii și politicienii din Polonia, Ungaria, Slovacia, Letonia, Lituania, Croația, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Moldova și Ucraina au decis să introducă prevederi constituționale de protecție specială a familiei naturale.

Cu ochii în aceeași hartă, rezultă că sunt 12 țări europene care recunosc aberanta „căsătorie unisex” (punând la socoteală și Finlanda). Neuitând că 12 este încă o minoritate în rândul țărilor europene, observăm că, după flux, urmează refluxul. În ultimii doi ani am început să constatăm că unele națiuni redescoperă, treptat, adevăratul sens al căsătoriei. Printre acestea, Croația și Slovacia – prin referendumuri constituționale; Ungaria – cu constituția modificată în Parlament și Macedonia – unde parlamentul se pregătește de revizuirea Constituției în același sens. Putem adăuga România, al cărei Cod Civil (legea cea mai importantă care guvernează relațiile sociale, dupa Constituție) a fost modificat în 2010 pentru a statua definiția corectă a familiei și a căsătoriei.

Noua „cortină de fier”

Ce concluzii desprindem din starea de fapt prezentată?

primo, nicio țară din cele cu roșu nu are înscrisă în Constituție „căsătoria” între persoane de același sex, ceea ce ne dă încredere pentru viitor. În definitiv, legile naturale, chiar marginalizate de pozitivismul juridic al ultimilor 200 de ceva de ani, continuă să existe și să-și facă efectele, iar violarea lor nu poate dura la nesfârșit fără urmări grave asupra societății.

secundo, o nouă „Cortină de fier” se lasă peste Europa. Priviți cu atenție harta! Cine și-ar fi închipuit acum 25 de ani, la căderea infamului Zid al Berlinului, că nu peste mult o nouă linie de conflict și demarcație va fi trasată în Europa?

terțo, cu excepția Italiei, unde situația se agravează de la lună la lună și unde se pregătește asaltul pentru legalizarea „parteneriatului civil”, adversarii familiei nu prea mai au unde câștiga teren major. Constituțiile sunt foarte greu de schimbat pentru că necesită vot popular și/sau majorități politice foarte dificil de obținut; iar țările marcate cu verde deschis au început să înțeleagă pericolul care se apropie de ele și, așa cum am precizat mai sus, vor să-și protejeze bunul cel mai de preț prin Constituții.

Va participa România la „contrarevoluție”?

Conștiința creștină este, se știe, incompatibilă cu orice fel de revoluție sau contra-revoluție, dar pentru că termenul „restaurație” poate părea confuz, să-l acceptăm pe cel propus. Va exista, deci, în România o „contrarevoluție” a creștinilor apărători ai familiei? Societatea se schimbă și se secularizează. A apărut, anul acesta, și prima tentativă de asimilare a familiei cu „parteneriatele civile” – relații în afara căsătoriei, „indiferent de sex” și extrem de volatile. Cine știe dacă fereastra de oportunitate – care a fost „testată” în 2007 prin inițiativa constituțională cetățenească ce a stat la baza constituirii Alianței Familiilor din România, din păcate eșuată – nu se va închide mai devreme sau mai târziu.

Mai este încă timp să acționăm! Cine dorește să participe la un proiect de inițiativă constituțională de ocrotire a familiei în România este rugat să ne contacteze fără întârziere.

Post scriptum cu ipocriți

Spre deosebire de bătrâna și anchilozata Europă, în SUA, bătălia pentru căsătorie este la un nivel extraordinar, neatins altundeva în lume. Războiul se poartă pe toate fronturile. „Căsătoria” gay NU este recunoscută la nivel federal, ci doar în anumite state. Asta, deși președintele Barack Obama a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a sprijini lobby-ul homosexual și a asalta legile căsătoriei.

În primăvara anului trecut, un amendament de protejare a căsătoriei din proiectul legii de revizuire a Constituției României a fost eliminat la solicitarea directă a Casei Albe, prin intermediul d-lui Victor Ponta, care în recenta campanie pentru alegeri prezidențiale a pozat în ortodox și apărător al credinței creștine. Ne-am dori să vedem cum administrația Obama intervine pentru soarta homosexualilor din Arabia Saudită, care sunt supuși pedepselor publice și apoi omorâți. Se pare însă că mai avem de așteptat: președintele SUA este foarte cordial și apropiat cu liderul dinastiei saudite. Încă un caz, greu de digerat pentru noi, de aplicare a unei duble măsuri politice.

Recomandare AFR: In editia de marti AFR am anuntat o aparitie editoriala din luna trecuta in America privind casatoriile homosexuale. Cartea descrie cu lux de amanunte cum lobbying-ul homosexual american a reusit sa convinga clasa politica americana sa sprijine si sa promoveze casatoriile homosexuale. Totul s-a petrecut foarte repede, fara ca societatea sa aibe vreo dezbatere autentica privind casatoriile homosexuale si nocivitatea lor pentru instutitia casatoriei si a familiei. Succesul lor este de netagaduit dar se datoreaza, in final, indiferentei publicului si mai ales al crestinilor fata de aceasta aberatie a naturii si a experientei umane. In linkul dat marti, care il redam din nou azi, puteti citi, in intregime, capitolul din carte care descrie cum lobbying-ul homosexual american a reusit sa-l convinga (ori sa-l santajeze ar fi mai bine zis) pe Presedintele Obama sa isi declare in public sprijinul fata de casatoriile homosexuale. Nadajdium, in timp, sa revenim asupra acestui subiect. Capitolul poate fi citit aici: Secrets of Obama’s evolution: The inside story of how the president backed gay marriage

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la contact@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.