Fiara din Orăștie!

Picture 448Pe Șandor Constantin l-am cunoscut din scoala generală. La aventurile din tinerețea noastră nu avea partener, în schimb era printre cei mai buni sportivi ai școlii.

Juca foarte bine fotbal, iar la tenis de masa a luat locul trei pe școală. Pe de altă parte era un foarte mare bătăuș.    Timpul a trecut și a devenit unul din cei mai mari bătăuși din oraș. Nu era un tâlhar, nu fura spărgând magazine, dar era un bătăuș de temut. La un moment dat teroriza orașul cu scandalurile care le făcea. Era cunoscut și în orașele învecinate Orăștiei, iar de satele din jur nu mai are rost să vorbesc.

A ajuns să le fie teamă și milițienilor din timpul regimului trecut. Ajunse-se să bată mai mulți milițieni, iar din cauza deselor scandaluri a început să facă primi ani de pușcărie. Oamenii și golanii din timpul lui, mărturisea că nu trebuie să-ti faci de lucru sub nici o formă cu Titel. Acesta era apelativul sub care era cunoscut. Rareori după un scandal să fi scăpat cineva neinjunghiat de Titel.  

Titel vedea viața mizerabilă în care trăia și nu cu mult timp după revoluție hotărăște să se sinucidă. Își adunase foarte multe somnifere puternice. Și-a cumparat un kilogram de țuică, și-a făcut o sticlă de cafea și a început să bea. Asupra lui au venit toate duhurile infernului care-i șopteau: Nu mai esti bun de nimic.

A băut cafeaua, iar cu ultimile înghițituri de țuică a băut și toate pastilele. După trei zile de inconștiență, Titel se trezește înfășurat în covoarele pe care le avea pe jos. Peste tot era o spumă albă pe care o vomitase. Gâtul îi era vânat tot, de parca cineva dorise să-l stranguleze. Privea în tavan fără să știe ce se întâmplase cu el. Încet, încet și-a revenit, s-a ridicat tremurând și a plecat la spital. Era o minune vie, un monstru fără putere, care avea nevoie de viață. Era sigur că diavolul dorea să-i i-a viața, dar Dumnezeu îl avea în planul de mântuire întocmit înainte de întemeirea lumii.

Odată  promisese cu jurământ femeii pe care o iubea, în fața unui preot, că nu va mai bea un an, și așa a și făcut. Timpul a trecut, iar anul s-a scurs și Titel a început să bea din nou. Chemat de părinti în cimitirul din oraș la ,,ziua morților“, se întâlnește cu preotul care sfințea morminte, în fața căruia a jurat că nu mai bea. Totuși mare a fost mirarea preotului când l-a vazut din nou pe Titel băut. Acesta și-a permis să-l mustre întrebându-l:     -De ce bei din nou, ai uitat de jurământ?     -Nu părinte, … nu am uitat, dar s-a împlinit anul și jurământul s-a dus. După ce si-a terminat vorba, din câțiva pumni preotul a căzut jos, fiind lovit și cu picioarele. Cimitirul în astfel de zile era plin de oameni, iar un politist a strigat la Titel, ca să-l scape pe preot. Titel a lăsat preotul și a început să lovească cu brutalitate polițistul. Au intervenit părinții lui,  timp în care polițistul a fugit.

Titel face primele două accidente vasculare, iar puterea începe să-i  slăbească. Fratele lui mai mic îl cheamă în Austria, după ce aflase că a vrut să se sinucidă. În țara străină Titel lucrează fără să renunțe la alcool și la femei. După câteva scandaluri pentru supremație făcute în  gara din Graz-Austria, suferă alte două accidente vasculare ramânând paralizat la pat. Acolo, cu ochii pironiți în tavan, Sandor Constantin se roagă pentru prima dată cu sinceritate Lui Dumnezeu, spunandu-I:     –Doamne, dacă te vei îndura de mine și mă vei ridica de aici îți promit că te voi sluji pe Tine toată viața mea. Imi pare rău pentru toate faptele mele, te rog iartă-mă.

    După aproximativ 48 de ore,… noaptea … Titel se ridică din pat, își coboară singur lateralele patului jos si caută toaleta. Uimite asistentele, si medicul de gardă, rămân mirați de faptul că Titel s-a ridicat in picioare, după patru accidente vasculare, plus o puternică hemoragie la creier.  

  Este externat din spital, si dupa cum a promis, s-a hotărât să caute o adunare creștină. Primul contact pe care l-a avut a fost cu Adventiștii de Ziua a Șaptea, dar din cauza legalismului doctrinar și rigiditatea sabatului pleacă. Dar întâlnește un alt creștin pe nume Cristian Dobie, care îil duce pe Titel la adunare. Cântecele și predicile străpung inima lui Titel și cu lacrimi în ochi exclamă, urlând de bucurie: Dumnezeu a avut milă de mine.  

  Merge la adunare îimpreuna cu fratele Cristian Dobie mai bine de opt luni, după care se întoarce în România.    

In urma cu aproximativ o lună, după ce mi-am scos băiețelul de la școală, pe stradă,… cam la douăzeci de metri, îl văd pe Titel care se apropia de mine spunând:  Pe tine te caut. Nu am zis nimic,… asteptând să-si temine ideea.    

Dupa ce l-am ascultat simteam cum ochii mi se umplu cu lacrimi, dar am evitat sa fiu văzut de Titel. M-am aplecat asupra lui Darius, i-am aranjat ghizdanul în spate, continund să ascult tot ce v-am povestit mai sus.    

Mi-a promis că vrea să vină la biserică si să facă legământ cu Domnul. … Nu-mi venea să cred, comparând pe omul din fața mea cu Titel pe care îl știam eu.     L-am prezentat pastorului bisericii, Adrian Gagea. Acesta a început cu el caticheza pentru botez, împreună cu alți candidați. A fost anunțat oficial botezul Nou Testamental în biserică pentru data de 23 noiembrie. În tot acest timp, Titel îl ruga pe Domnul să-l țină cu viață până la botez, pentru a încheia legământ cu Domnul în apa botezului, în fața bisericii Sale răscumpărate.  

 Titel în apa botezului

Astăzi 23.11.2014 Titel intră în apa botezului       

Titel sufundat în apa botezului

M-am asigurat ca a fost cufundat cu totul in apa. Nu doream sa-i mai ramana nimic afara din tot ce a fost Sandor Constantin   

  L-am asteptat cu drag pe Titel la treptile bazinului, pentru a pune cearceaful pe el. L-am iubit mult si am mers impreuna in vestiarul amenajat sub amfitreatul orchestrei, pentru a se schimba de hainele ude. Abia am reusit sa inchid usa dupa mine si Titel a ridicat mainile in sus strigand cu putere:     Doamne iti multumesc pentru ca m-ai ajutat sa fac legamant cu Tine, Doamne iti multumesc pentru ca ai avut mila de mine si nu mi-ai luat viata. Slava tie Doamne. A strigat foarte tare, dar fiindca in biserica se cânta intre botezele facute candidatilor, nu s-a auzit.     Acum Titel face parte din familia cereasca. Ii multumesc Domnului pentru aceasta. Amin. ( G.I)

Sursa: http://betleem-orastie.blogspot.com/2014/11/fiara-imblanzita.html

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.