ANGOLA: Prima țară din lume care interzice islamul

islamMinistrul angolez al culturii, Rosa Cruz e Silva, a declarat că “procesul de legalizare a Islamului nu a fost aprobat de către Ministerul de Justiție și a Drepturile Omului din Angola și, prin urmare moscheile din toată țara vor fi închise și demolate” a publicat ziarul marocan “La Tribune Noubelle”.

Angola are o populație majoritar creștină, aproximativ 95% din populație practică o formă de creștinism și a decis că, pe lângă Islam interzice o serie de alte religii și secte care în conformitate cu guvernul “subminează cultura națiunii”.

Jurnalul “O Pais” din Angola a recunoscut că aproximativ 60 de moschei au fost închise în ciuda protestelor comunității musulmane care neagă categoric ca ar fi o “sectă” sau să s-ar împotrivii culturii naționale angoleze.

Autoritățile guvernamentale în capitala Luanda au respins protestele și a spus că “musulmanii radicali nu sunt bineveniți în țară, iar Guvernul nu este pregătit să legalizeze prezența moscheilor în Angola “.

Decizia guvernul angolez a stârnit critici în lumea arabă și unele grupuri sunt deja vorbesc despre represalii împotriva guvernului din statul african.

David Alberto JA, un reprezentant al Islamului din Angola a spus că în ultimele ore de rugăciune din orașul Huambo au fost închise prin ordinul autorităților provinciale invocate de comenzi specifice din capitală. Liderul spiritual al adepților lui Allah, a declarat că măsura este ilegală și va face totul pentru a avea câștig în această cauză.

Sursa: http://www.stiricrestine.ro/2014/10/03/angola-prima-tara-din-lume-care-interzice-islamul/?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.