BRÁVO FRANȚA!

guvern-francez-condus-de-manuel-valls-a-obtinut-votul-de-incredere-in-parlament-254933Franţa oferă azil creştinilor refugiaţi din Mosul

Potrivit ultimelor rapoarte, guvernul francez a oferit azil creştinilor din Mosul care au fost forţaţi de ISIS să se refugieze.

Guvernul francez spune că „este gata să ofere azil creştinilor irakieni forţaţi de militanţii islamişti să plece din oraşul nordic irakian Mosul”. Doi miniştri francezi au declarat: „Suntem gata, dacă ei doresc asta, să ajutăm la facilitarea azilului pe teritoriul nostru.

Această propunere a fost stabilită într-un mesaj comun venit din partea Ministrului de Externe francez Laurent Fabius şi Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve. Sâmbătă, partidul de opoziţie de extremă dreaptă Frontul Naţional din Franţa a organizat un miting la Paris în sprijinul creştinilor irakieni (Christians in Pakistan).

Christians-in-pakistan-france-offers-asylumAproape toţi creştinii au fugit din Mosul după ce gruparea Statul Islamic (IS), care a pus mâna pe o bună parte a regiunii nordice irakiene, le-a spus să se convertească la islam, să plătească o taxă sau vor muri. Irakul este patria uneia dintre cele mai vechi comunităţi creştine. “Noi le oferim (creştinilor) trei opţiuni: islamul, contractual dhimma – ce implică taxa jizya; dacă refuză acestea, nu vor avea altceva decât sabie”, menţionează declaraţia IS.

În faţa acestei împrejurări există teama că această comunitate creştină veche de 1600 de ani a dispărut din Mosul. Patriarhul Louis Sako, un cleric creştin din Irak, a spus că “potrivit estimărilor sale, înainte de apariţia IS, Mosul a avut o comunitate creştină de 35.000 de oameni – în comparaţie cu 60.000 care erau înainte de 2003”.

Sarab Hazem, locuitor din Zehoor, un cartier din Mosul, a spus: “Înainte nu erau atacuri asupra creştinilor când ISIS a capturat oraşul într-o ofensivă-fulger în iunie, deşi luptătorii ISIS au capturat şi au înlăturat poliţiştii, agenţii de securitate şi soldaţii. Nimeni nu ştie ce s-a ales de ei.”

Sursa: www.stiricrestine.ro

Advertisements

One thought on “BRÁVO FRANȚA!

 1. Jianu Liviu-Florian

  1. Cine i-a inarmat pe ISISI?
  2. Cine ii finanteaza?
  3. Se intamplau asemenea exoduri si masacre inter-religioase pe vremea lui Saddam Hussein?
  Nu zic ca era un sfant. Dar pana si cand a atacat Emiratele Arabe, pare-mi-se, o ambasadoare, intrebata daca statul pe care il reprezinta are ceva impotriva, a tacut.
  4. Cum a ramas partea de Nord a Irak-ului fara aparare? Nu are petrol?
  5. Parca SUA aducea, unde ploua cu cele mai nobile intentii, democratie, libertate, civilizatie, si progres al constiintei. De opinie, de credinta, de solidaritate . Din toate acestea, sa se fi ales doar combustibil ars?
  6. Sa nu imi spuneti ca Apusul a presat/ preseaza in Irak, Egipt, Libia, Siria, Ucraina, si Rasaritul raspunde in Venezuela, Gaza, Crimeea… Ce valori! Cata noblete si demnitate! Ce poeme ale vietii! Cata grija fata de om!
  7. Si perechile se schimba la dans. Ametesc cand ma gandesc ce spectacole de caritate se pregatesc, in folosul tuturor victimelor colaterale ale acestei Lumi de fanatici ai calcatului in casele nezugravite ale altora .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s