Un american face reclamă României într-un mod inedit

Don Lothrop “Cred că românii sunt cei mai talentați din UE”

Departe de afișele turistice, un american și-a propus să promoveze România într-un mod ne mai întâlnit.

 

Don Lothrop a creat pe internet o pagina in care se regasesc povesti de succes ale unor oameni care ajuta neconditionat comunitatile de la noi: ofera haine si alimente, ridica locuinte pentru sarmani sau chiar impartasesc idei de afaceri. Americanul spera sa arate lumii intregi ca tara pe care a descoperit-o aici in urma cu 11 ani este fascinanta!

Una dintre comunitatile care merita cuvinte de lauda este cea a barbosilor din clubul “Beard Brothers“. 30 de tineri din Cluj, toti purtatori de barba, s-au intalnit la o cafea in urma cu o jumatate de an si s-au gandit sa schimbe lumea. Sunt informaticieni, barmani sau graficieni, care, in timpul liber, aduna fonduri pentru familiile sarace si copiii din centrele de plasament.

Cornel Hoza, presedinte “Beard Brothers”: “Am indemnat oamenii sa aduca lucrurile de care nu mai aveau nevoie, noi le-am colectat si le-am distribuit la centre de plasament si la centre de ingrijire pentru varstnici.”

Tot la Cluj, doi tineri s-au apucat sa imparta gratuit solarii de legume in cateva localitati din judet. Vor sa incurajeze produsele romanesti si sa se le ofere un inceput celor aflati in impas.

Liviu Balta, proprietar afacere sere: “Am facut mai multe donatii de sere si solarii la diverse institutii sau diverse familii. Daca pana acum stateau la mila primariilor, acum vor avea niste venituri suplimentare, care le vor permite chiar sa se dezvolte.”

Toate aceste povesti de succes sunt promovate de un american, care a si venit cu ideea acestui nou mod de a vedea Romania: locul unde povestile unor oameni care au schimbat ceva in comunitatile lor se regasesc pe zeci de pagini in site-ul romaniaone.org.

Don Lothrop are aproape 60 de ani, este un om de afaceri din Statele Unite si a venit in tara noastra in 2003, impresionat de povestea unei femei sarmane care avea in grija 7 copii abandonati: “Hai sa impartasim aceste povesti ale oamenilor care incearca sa faca lucrurile sa mearga, nimic nu e prea putin, singurul lucru care e prea putin este sa nu faci nimic. Cred ca romanii, mai exact noua generatie, sunt cea mai talentati dintre toate cele 27 de state ale Uniunii Europene. “

Don a creat de curand si un fond de investitii in America, la care au contribuit pana acum 27 de familii, iar banii au ajuns la comunitati sarace de la noi din tara.

Sursa și VIDEOhttp://stirileprotv.ro

Foto: http://sandrapralong.eu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.