Siria: Persecuția și Răstignirea creștinilor

Rebelii islamiști au crucificat alți nouă creștini în Siria

siria-crestini-rastigniti

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a scris în mod constant ororile războiului din Siria. După ce a început în urmă cu peste trei ani, a dus la 162 de mii de oameni morți și mai mult de nouă milioane de oameni au fost strămutați de la casele lor, raportează site-ul News24 citând agenția de știri Reuters.

În ciocnirile dintre forțele guvernamentale și rebeli, între două grupuri islamiste diferite, creștinii sunt prinși la mijloc, și sunt grupul care suferă cel mai mult în acest război. Când rebelii invadează satele și orașele creștine din Siria, de obicei pedepsesc pe rezidenții care nu slujesc pe Allah și nu sunt aliați ai președintelui Bashar al-Assad.

Armatei rebele a statelor islamice Irak și Siria (ISIS – Islamic State of Iraq and Syria), au atras atenția internațională pentru manifestările de cruzime ale acestui război. Scopul lor declarat este de a crea un stat islamic în zonele sunnite din Irak și Siria.

În weekend-ul trecut, ei au dat două semne clare că lucrurile le sunt sub control din nou. După recentele alegeri, era de așteptat că ritmul războiului să fie negociat.

Cu toate acestea, imaginile postate de la acțiunea ISIS în provincia creștină de Alep, din nordul Siriei arată nouă oameni care au fost răstigniți în public. Acuzația a fost apostazia (părăsirea credinței islamice). Unul dintre ei a reușit să supraviețuiască după ce a fost crucificat pentru opt ore. El a spus că a fost torturat după ce extremiștii au invadat satul în care locuia, și a fost condamnat la moarte pentru credința sa, a raportat site-ul Telegraph.

Trupurile altor oameni au fost afișate în piața principală timp de trei zile ca un semn ca armata ISIS deține puterea. La sfârșitul lunii aprilie alți creștini au fost răstigniți de soldații ISIS în orașul Raqqa.

În conformitate cu această organizație teroristă, din care s-a care a fost născut Al-Qaeda, ei au un plan de a stabili un regim fundamentalist islamic în întreg Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Acest lucru poate fi văzut ca o declarație de război împotriva lui Israel, pe care au promis că îl vor anihila.

La 15 iunie 2014, ISIS controla nordul Irakului și se afla la 100 de km de Bagdad, după ce anterior au capturat orașe ca Mosul, Raqqa, Deir al Zawr, Ramadi sau Fallujah. SUA pregătesc o nouă intervenție militară în Irak ca urmare a escaladării evenimentelor. La 16 iunie 2014, ultimul oraș căzut în mâinile ISIS era Tal Afar.

Mulțumiți lui Dumnezeu pentru libertatea pe care o avem în Țara noastră și prețuiți această libertate! Probabil că imaginea de sus o să vă rămână în minte și o să vă determine să vă rugați pentru creștinii care suferă din cauza credinței! 

Sursa:  www.stiricrestine.ro

 Rebelii islamiști au crucificat alți nouă creștini în Siria

One thought on “Siria: Persecuția și Răstignirea creștinilor

  1. Jianu Liviu-Florian

    Cineva, acolo, sus, se joaca cu chibriturile, pentru ca industriile de armamanet sa produca, inarmarea sa se justifice, Prometeu sa aduca oomenirii focul in care arde binele, si razboiul sa isi merite lupta pentru suprematie. A cui suprematie? Bineinteles, a Adversarului, ar fi spus Cioran.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.