Cum a ales MRU să-şi pună cenuşă în cap după ce a spus că Băsescu ştia de matrapazlâcurile fratelui Mircea

talentele-ascunse-ale-lui-mihai-razvan-ungureanu-cine-se-astepta-la-una-ca-asta-180191_73639700Din multe puncte de vedere, Mihai Răzvan Ungureanu este poate cel mai tragic personaj politic din suita lui Traian Băsescu

by Elena Constantin

Sperând să îi reintre în grații lui Traian Băsescu, de la începutul scandalului în care este implicat fratele președintelui, Ungureanu s-a alăturat celorlalţi corifei portocalii, care au încercat să îi găsească lui Traian Băsescu fel de fel de justificări.

În schimb, fostul director a SIE a reuşit marţi să facă o greşeală majoră, afirmând că liderul de la Cotroceni fusese informat anterior de serviciile de informaţii în ceea ce priveşte legăturile dintre fratele său şi Anghel Sandu. Astfel, întrebat dacă serviciile realizaseră pentru Traian Băsescu informări în cazul Bercea, preşedintele partidului Forţa Civică a răspuns ferm: “Sigur ca da”.

Citeşte şi: Deutsche Welle: Cine continuă să mintă în cazul Bercea-Băsescu?

De atunci, liderul Forţei Civice a încercat din răsputeri să şteargă din memoria publică acest răspuns tranşant, discutând în mai multe editoriale despre vulnerabilitatea la securitatea naţională pe care ar reprezenta-o parlamentarii români. Astfel, aleşii au tot încercat să se protejeze refuzând să abroge un text de lege prin care mii de demnitari și funcționari ai statului român sunt excluşi de la verificări privind vulnerabilitățile personale care ar putea să le pună în pericol accesul la informații clasificate. Concluzia la care ajunge Ungureanu este cât se poate de simplă: „Dacă nu s-ar fi votat acest amendament, oamenii care conduc România ar fi trecut prin procese regulate de verificare, începând chiar cu Președintele. Această verificare ne-ar fi privat de un scandal cum este cel în vârtejul căruia ne-au atras Antena 3 și actele nesăbuite ale lui Mircea Băsescu.”

Citeşte şi: Prima declaraţie a Ministrului de Justiţie despre cazul Sandu Anghel

Discursul lui MRU nu ar trebui însă să ne mire, din moment ce una din strategiile prin care Traian Băsescu şi oamenii loiali lui au încercat decredibilizarea votului prin care Parlamentul îi solicită demisia preşedintelui a fost reprezentată de ideea că Legislativul nu are niciun drept moral să facă acest lucru. Pe cale de consecinţă, toţi parlamentarii care se opun liderului de la Cotroceni trebuie prezentaţi ca o gaşcă de penali interesaţi să se protejeze împotriva Justiţiei independente, susţinute, chipurile, cu atâtea eforturi de Traian Băsescu.

Astfel, fostul prim-ministru care a intrat în memoria colectivă prin vita Kobe şi prin modul în care se răstea la sinistraţi, încearcă acum să îşi aducă propria contribuţie la spălarea imaginii lui Traian Băsescu, și să îşi repare propria greşeală. Mesajul lui Mihai Răzvan Ungureanu este construit în jurul ideii că parlamentarii ar face legile legate de siguranţa naţională în favoarea lor, protejându-şi astfel activităţile semilegale sau de-a dreptul ilegale.

Citeşte şi: Ce le-a spus Traian Băsescu liderilor europeni despre arestarea fratelui său

Toată această fantasmagorie legată de cum vor să se protejeze aleşii de verificări de securitate nu reprezintă decât o încercare stângace a lui Ungureanu de distrage atenţia de modul în care a recunoscut involuntar că Traian Băsescu ştia de la servicii despre afecerile fratelui său. De asemenea, ea reprezintă măsura servilismului de care Ungureanu încă dă dovadă în raport cu Traian Băsescu.

Sursa: http://www.obiectiv.info/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s