VREI SĂ PRIMEŞTI CUNUNA ?

Bbible„De acum mă aşteaptă cununa”

 2 Timotei 4:8

Iţi mai aduci aminte de sentimentul pe care l-ai avut când ţi s-a strigat numele pentru a primi diploma de la liceu sau diploma universitară şi ai auzit cuvintele: „Felicitări pentru absolvire“? Ai reuşit! întregul tău efort a fost răsplătit. Realizarea ta a fost în sfârşit recunoscută.

Înmulţeşte acel sentiment cu o mie! Imaginează-te intrând în prezenţa Celui care îţi va da cununa neprihănirii în timp ce sfinţii tuturor veacurilor privesc. Pavel şi-a anticipat absolvirea cu cele mai înalte onoruri: „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii” (2 Timotei 4:7-8).

În următoarele zile, aş vrea să discutăm despre modul în care poţi absolvi această viaţă cu cele mai înalte onoruri. Trăind o viaţă lipsită de egoism. Nu există obstacol mai mare pentru viaţa pe care Dumnezeu ţi-a dat-o s-o trăieşti decât egoismul. Eul şi auto-promovarea ne poluează sufletele şi ne distrug relaţiile. Pavel a înţeles nevoia de a-şi detrona eul. „Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine” (Galateni 2:20).

Acest lucru reflectă:

a) O schimbare a valorilor. Pavel a trăit cândva pentru a-i persecuta pe creştini; acum el spune: „pentru mine a trăi este Hristos” (Filipeni 1:21).

b) O schimbare a scopului. Vechiul Pavel, a cărui scop era să fie recunoscut drept campionul religiei, spune: „Dar lucrurile, care pentru mine erau câştiguri, le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos” (Filipeni 3:7).

c) O schimbare a mintii. Strălucitul filozof, fariseu şi avocat renunţă la căile lui egoiste şi scrie: „Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos” (Filipeni 2:5).

_________________________________

Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi, primit prin Email

One thought on “VREI SĂ PRIMEŞTI CUNUNA ?

  1. Jianu Liviu-Florian

    O singura observatie: am citit articolul pe sarite: pe locurile lasate libere de merituosi, se captuseste Adversarul. Sa nu imi spuneti: “Sa dam Cezarului ce este al Cezarului”. Tot Adversarul conduce Lumea, si acum?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.