Ateismul s-a instalat în piramida U.E.

cameronDiscordie de Paște

Călin Marchievici

Premierul britanic, criticat pentru că a susținut că țara sa este “creștină”

Premierul britanic David Cameron riscă să inducă un sentiment de alienare în societate spunând că Marea Britanie este ”o țară creștină”, au avertizat mai mulți intelectuali britanici, într-o scrisoare deschisă publicată de The Daily Telegraph.

Premierul Cameron a declarat că Marea Britanie trebuie ”să fie mai încrezătoare în statutul său de țară creștină”. Ulterior, un purtător de cuvânt al lui Cameron a precizat că premierul a susținut întotdeauna că Marea Britanie este o țară creștină.

Peste 50 de scriitori, oameni de știință și jurnaliști, printre care Philip Pullman, Polly Toynbee, filozoful Jonathan Glover, laureatul premiului Nobel Harold Kroto, avocatul specializat în drepturile omului Geoffrey Bindman și filozoful AC Grayling sau prezentatorul Dan Snow, au semnat amintita scrisoare deschisă. Prima semnătură este cea a lui Jim Al-Khalili, președintele Societății Umaniste Britanice.

Semnatarii precizează că respectă dreptul premierului Cameron la propriile convingeri religioase, însă arată că ”protestăm față de caracterizarea Marii Britanii ca o țară creștină și față de consecințele negative asupra politicii și societății pe care această afirmație le poate provoca”.

Semnatarii arată ca Marea Britanie este o ”societate pluralistă” care este în mare măsură nereligioasă. ”A afirma altceva riscă să producă alienare în societate.”

Majoritatea britanicilor ”nu vor ca identitatea religioasă sau religiile să fie prioritizate în mod activ de către guvernul lor”. Continuarea Cotidianul.ro

 

One thought on “Ateismul s-a instalat în piramida U.E.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.