25 DE ANI de la DEZINSTITUȚIONALIZAREA CĂSĂTORIEI

DanemarcaÎn 1989 Danemarca a legiferat parteneriatele unisex

A fost primul stat din lume care a făcut pasul acesta îndrăzneț și nechibsuit. E util deci, ca dupa 25 de ani, să privim înapoi să vedem unde am ajuns ca societate privind instituția căsătoriei și a familiei. Municipalitatea orașului Copenhaga a anunțat recent că va “celebra” această aniversare căsătorind, cu prilejul Festivalului Eurovision Song din mai, între 20 și 30 de cupluri, inclusiv cupluri homosexuale din Rusia și alte țări unde căsătoriile unisex sunt interzise. [Detalii aici: http://www.reuters.com/article/2014/04/10/denmark-eurovisionsongcontest-idUSL6N0N23AI20140410]

Copenhaga e mândră de acest eveniment și de amprenta lăsată de Danemarca în istoria omenirii. Intrebarea însa este: a învățat ceva societatea în ultimii 25 de ani din legalizarea parteneriatelor civile, a căsătoriilor homosexuale, ori a concubinajului? În ce direcție se îndreaptă societatea occidentală din perspectiva căsătoriei și a familiei ca instituție?

Din multele materiale care le primim la redactie, am dat peste unul pe care-l găsim foarte util si la subiect. Vi-l recomandăm si dvs. E comentariul lui Stella Morabito, “Bait and Switch: How Same Sex Marriage End Family Autonomy”. Il puteti citi aici: http://thefederalist.com/2014/04/09/bait-and-switch-how-same-sex-marriage-ends-marriage-and-family-autonomy/

FamiliaMorabito spune exact ceea ce si AFR-ul a atentionat de mai multi ani: obiectivul mișcării homosexuale nu este “egalitatea” ori sansa de a se “casatori”, ci eliminarea institutiei casatoriei in sine. “Abolishing all civil marriage is the primary goal of the elites who have been pushing same sex marrigae”, zice ea. (“Abolirea casatoriilor civile este obiectivul primar al elitelor care au promovat casatoriile unisex”.) “Egalitatea” intre diferitele forme de “casatorie” nu este un obiectiv in sine. Miscarea homosexuala, miscarea feminista, miscarea de control a populatiei, miscarea ecologista, si alte miscari similare, si-au dat mâna pentru a elimina cea mai veche institutie a lumii.

Dezinstitutionalizarea casatoriei, insa, nu este nici ea obiectivul ultim. Comentariul lui Morabito discuta cinci (5) tendinte curente care puncteaza spre o si mai mare radicalizare a mișcării anticăsătorie. Prima tendinta e inlocuirea casatoriei cu relatii contractuale intre adulti. A doua tendinta e adoptarea unui vocabular nou. Cuvintele “soț” si “soție”, folosite de mii de ani, se cer a fi înlocuite cu termeni noi, si anume “afiliați sexuali”. Adica persoanele care isi instituie relatii contractuale de convietuire nu vor ma fi numite “soț”, “soție” ori “parteneri”, ci “afiliați sexuali”, deoarece asta e funcția principală pe care ei o îndeplinesc. Cel putin asa sustin promotorii noii ideologii sexuale mondiale. A treia tendință are de a face cu copiii si cresterea lor. Notiunea de părinti biologici e pe cale de disparitie, si se cere a fi înlocuită cu noțiunea de părinți sociali. Parintii sociali nu sunt persoanele care au adus copiii pe lume, ci persoanele care ingrijesc copiii. A patra tendinta e concubinajul. De 25 de ani incoace rata casatoriilor este in scadere vertiginoasa in țările occidentale, iar rata concubinajului si a persoanelor necasatorite e in crestere la fel de vertiginoasa. De exemplu, in 2012 Statele Unite avea 103 milioane necasatorite peste varsta de 18 ani. A cincea tendinta e ambivalenta față de familie si casatorie, adică notiunea că nici familia nici căsătoria nu sunt relevantte ori posedă o utilitate socială deosebită. Toate formele de conviețuire sunt egale.

Dupa 25 de ani de experințe sociale cu formele de convietuire paralele casatoriei consecintele sunt deci clare. Asta ar trebui să atragă atentia clasei politice din România să protejeze institutia cea mai dragă romanilor si tuturor cetățenilor ei – familia si casatoria naturală intre un barbat si o femeie.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE – UN CANDIDAT PROFAMILIE

Candidatura independenta a Presedintelui AFR la europarlamentare, Peter Costea, a fost validata. Ieri Biroul Electoral Central a emis lista finala care poate fi citita aici: http://www.bec2014.ro/wp-content/uploads/2014/04/Comunicat-nr.11.pdf AFR felicita pe dl Costea pentru aceasta reusita si ii doreste succes si la alegerile din 25 mai. Va invitam sa vizitati situl de campanie a dlui Costea: www.costea-parlamentuleuropean.ro. Cautam voluntari pentru campania electorala. Cei care doriti sa va implicati in campania dînsului sunteti invitati sa ne scrieti la contact@costea-parlamentuleuropean.ro. Deasemenea ne puteti contacta prin telefon, sunind pe dl Adrian Petrice, Director de Campanie, la 740 167 807.

JOIN US ON FACEBOOK/VA INVITAM PE FACEBOOK

Campania europarlamentara a dlui Costea va invita sa i va alaturati pe facebook https://www.facebook.com/pages/Peter-Costea/407413792695356 Dorim sa crestem numarul fanilor candidaturii dinsului.

BENIAMIN LUP – CANDIDAT INDEPENDENT TIMISOARA

Dl Beniamin Lup este una din cele mai active personalitati din miscarea pro-familie si pro-vita din Romania. Dinsul candideaza ca independent pentru Camera Deputatilor in Colegiul 3 din Timisoara. Alegerile pentru Colegiul 3 vor avea loc pe 25 mai. AFR sprijina si recomanda candidatura dlui Beniamin Lup.

Dl Beniamin Lup candideaza pe un loc ramas vacant prin demisia dnei deputat Maria Grapini. Colegiul 3 din Timisoara cuprinde urmatoarele zone: Zona Steaua – Calea Girocului; Calea Martirilor; Bulevardul Liviu Rebreanu; Zona Spitalului Judetean; Lidia; Zona Soarelui; Calea Buziasului; Zona Printul Turcesc; Zona Stadion; Complexul Studentesc. Pentru a putea candida ca independent, dl Lup are nevoie de 3000 de semnaturi. Ele trebuie stranse pina pe 4 mai. Invitam cititorii nostri din Timisoara sa se alatura ca voluntari la campania dlui Lup. Pentru asta sunteti rugasi sa scrieti la beaniminlup3tm@gmail.com., ori sa telefonati la 0745 519 136.

Dl Benimain Lup poate fi urmarit pe facebook la https://www.facebook.com/BeniLup.

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.