Marşul pentru Viaţă, la Făget

marsul-pentru-viata

 

 

 

„Să dăm viaţă vieţii!”, „Şi copilul nenăscut este om după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu!”, „Salvaţi copiii, nu numai copacii!”, „Viaţa este un drept, nu un privilegiu!” şi multe alte au fost bannerele care au fost expuse la Casa de Cultură din Făget, de unde trebuia să se dea startul „ Marşului pentru Viaţă”.

Organizatorul acţiunii, prof. ec. Ionel Petrea, preşedintele Asociaţiei „Un zâmbet pentru inimă de copil”, a gândit foarte bine desfăşurătorul, pe care însă nu l-a putut aplica, deoarece Primăria Făget a refuzat să-i elibereze o autorizaţie pentru marş, semn că prin „oraşul castanilor” se mai poate respira un parfum cu aromă de… comunism.

Dar să revenim la oile noastre! Problema avortului este una foarte serioasă. Dacă privim o statistică privind perioada 1958-2008, aflăm că peste 21 milioane de copii, mai exact 21.330.519, au pierit, victime ale chiuretei, aspiratorului, pilulei de avort sau a altor metode mai sofisticate de curmare a vieţii.

Incredibil, dar adevărat! O Românie ucisă! Avortul opreşte o inimă să bată. Foarte adevărat. Toate sistemele fiziologice ale embrionului funcţionează la 12 săptămâni.

Despre toate acestea au vorbit profesorii Ionel Petrea, Codruţa Lacatâş, Darius Şeroni, Horia Crăciunescu, Tiberiu Manea, Aurelia Sârbu, elevi şi o mamă a opt copii.  Lumea s-a oprit, a ascultat şi a plecat.

Impactul ar fi fost cu totul altul dacă s-ar fi desfăşurat marşul planificat. Mai-marii Primăriei l-au „avortat” însă. Oricum, organizatorii merită toate aprecierile, pentru că şi-au propus să atragă atenţia asupra unui fenomen aşa de frecvent şi în acelaşi timp delicat.

Rabindranath Tagore spunea că „Viaţa este un dar pe care îl merităm numai atunci când îl dăruim.” Adevărat! Cei care refuză a-l face, ce merită oare? Este o întrebare la care trebuie să răspundem, după o meditaţie îndelungată.

Mircea ANGHEL 

___________________________________

Sursa: http://www.ziarulactualitatea.ro/eveniment/marsul-pentru-viata-la-faget/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.