Turneul consulului general Eugen Chivu în statul Arizona

ChivuBisOrtodoxaby Jonny DUMITRESCU

 

În perioada 3-8 noiembrie, a.c., dl Eugen Chivu, consulul general al României la Los Angeles a efectuat un turneu în statul Arizona, unde a vizitat mai multe comunităţi româneşti. Duminică, 3 noiembrie, însoţit de către dna Ileana Orlich, consul onorific al României la Phoenix, Domnia Sa a vizitat mai multe biserici româneşti printre care: Biserica Ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul”, Biserica Evanghelică „Agape” (www.agapearizona.com) , Biserica Penticostală „Happy Valley”, „First Românian Baptist Church” şi „New Life Baptist Church”.

ChivuDumitrescu2 La Biserica Ortodoxă Română, domnul consul general Eugen Chivu a răspuns tuturor românilor care i-au adresat întrebări legate de probleme consulare. Cu acest prilej am depănat câteva amintiri despre noul ambasador al României în Statele Unite, Iulian Buga, un diplomat de excepţie, care a reprezentat cu onoare România în Irlanda, din anul 2009 până în 2013.

Luni, 4 noiembrie, domnul Chivu a avut o întâlnire cu Domnul Fernando C. Jimenez – vicepreşedinte pentru relaţii internaţionale, şi cu domnul Bennett Curry, vicepreşedinte pentru dezvoltarea afacerilor din cadrul Arizona Commerce Authority.

ChivuASUÎn ziua următoare, 5 noiembrie, domnul Consul General Eugen Chivu s-a întâlnit cu studenţii de la Arizona State University (ASU) participanţi la cursurile de limba română ţi a susţinut o prelegere privind învăţământul românesc, economia, cultura şi relaţiile internaţionale ale României. În cadrul ASU funcţionează unul dintre cele mai importante lectorate de limba română din SUA, sub conducerea profesorului universitar Ileana Orlich, director al programului de studii româneşti de la această instituţie.

Pe data de 6 noiembrie, domnul consul general Eugen Chivu s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al Arizonei, domnul Kenn Bennett, iar joi, 7 noiembrie, domnul Eugen Chivu, Consulul General al României la Los Angeles, a avut o întâlnire cu Primarul oraşului Phoenix, domnul Greg Stanton. Au fost discutate principalele domenii de cooperare între cele două autorităţi, în special în ceea ce priveşte relaţia cu comunitatea românească din Phoenix. Un capitol distinct a fost dedicat posibilităţilor de cooperare între administraţia oraşului Phoenix şi cea a unor oraşe din România în cadrul programului oraşelor înfrăţite.

În ultima zi a turneului în statul Marelui Canion, domnul Consul General Eugen Chivu a avut o întâlnire cu reprezentanţii Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) din Bucureşti, aflaţi în vizită la Phoenix, şi a participat la spectacolul susţinut de studenţii universităţii cu piesa „Cântăreaţa cheală” de Eugen Ionesco, la Empthy Theatre din cadrul Arizona State University.

Această vizită din statul Arizona face parte din turneul consulului general în cele 11 state din circumscripţia Consulatului General al României din Los Angeles, California.

Domnul Eugen Chivu a preluat funcţia de Consul General, şef al Consulatului General al României la Los Angeles în luna februarie 2013, ca urmare a Hotărârii Guvernului României nr. 661 din 4 iulie 2012. Înainte de a prelua mandatul de Consul General al României la Los Angeles, domnul Eugen Chivu, a profesat avocatura, fiind membru al Uniunii Naţionale a Barourilor din România – Baroul Bucureşti. Avocat de carieră, în perioada iunie 1994-iulie 2012, domnul Eugen Chivu a fost Managing Partner al firmei de avocatură „Chivu & Asociaţii S.C.A.” din Bucureşti, România.

Născut la Sălişte, judeţul Sibiu, la 10 iunie 1959, domnul consul general Eugen Chivu a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în anul 1984 şi a urmat studii diplomatice la Institutul de studii internaţionale din cadrul University of Leeds din Marea Britanie (1991), de legislaţie privind integrarea europeană, bazele legale ale economiei de piaţă şi protecţia drepturilor omului în Europa, la European University Institute (Academy of European Law) Florenţa, Italia (1993) şi proprietate intelectuală, la Robert Schuman University, Strasbourg, Franţa (1996). Totodată, a urmat cursuri de specialitate în domeniul proprietăţii intelectuale, organizate de către Departamentul de Stat de la Washington, prin intermediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti (1997).

(Jonny DUMITRESCU, Phoenix-ARIZONA)

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.