Încă un preot s-a convertit

George TanasaMă numesc Cristian-George Tanasă,  am domiciliul în Vatra-Dornei, județul Suceava și sunt in varsta de 32 de ani.

Am absolvit Facultatea de Teologie, specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală din cadrul Universității Ovidius Constanța, promoția 2005 și totodată studii de masterat în cadrul Universității Alexandru Ioan-Cuza, Facultatea de Istorie, specializarea Istoria Evreilor și Ebraistică, promoția 2013.

Din anul 2001 și până în luna iulie 2009 am lucrat în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, ocupând mai multe posturi: muzeograf, bibliotecar, secretar, contabilitate primară.

Totodată m-am ocupat și de cercetare științifică, redactând mai multe lucrări în domeniul teologiei ortodoxe: patrologie, bizantinologie, istorie bisericească, dogmatică, muzică, etc. Am fost hirotesit ca ipodiacon de către Prea Sfintitul Teodosie.

De asemenea am scris mai multe studii privind cultura și civilizația evreilor, dar și criminalistică (un studiu de dactiloscopie).Cunosc 12 limbi străine (antice și moderne)

În cursul anului 2009, după ce am plecat de la Constanța, am lucrat o perioadă în cadrul Mănăstirii Putna, participând la redactarea lucrării Caietele de la Putna (un studiu de eminescologie).

Cu toate acestea, în luna mai 2009, Domnul Isus, m-a chemat să lucrez în via Sa, așadar nu am mai putut lucra la Arhiepiscopia Tomisului, unde Arhiepiscopul Teodosie m-a catalogat imediat ce am părăsit Biserica Ortodoxa , ca fiind eretic și nebun. A fost lucrarea Domnului, nu a mea.

In urma cu cateva zile am descoperit pe net marturiile fostului preot Cristian Florea, cat si a altor fosti slujitori ai altarului ortodox, si m-am hotarat sa ma alatur lucrarii ce o desfasurati.

Imi doresc să vin week-endul viitor la botezul ex-diaconului Dobrican Florin.

Mai cunosc cel putin 20 de preoți care ar dori să vină pe calea Domnului, realizând îndepărtarea de la adevăr, însă n-au curajul să se desprindă de sistem. Imi doresc să vă pun în legatură cu ei.

Cristian-George Tanasă

Sursa: http://www.baptist-tm.ro

Advertisement

One thought on “Încă un preot s-a convertit

  1. Pingback: Încă un preot s-a convertit | ARMONIA MAGAZINE - USA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.