Tratamentul bolilor psihice – influențate de credința în Dumnezeu

credintaCredinta în Dumnezeu poate imbunatati in mod semnificativ rezultatele celor care primesc tratament pe termen scurt pentru boli psihice –  potrivit unui studiu recent realizat de cercetatorii de la Spitalul McLean.

In cadrul studiului, publicat in numarul curent al Journal of Affective Disorders, David H. Rosmarin de la Harvard Medical School a examinat mai multe persoane de la Spitalul McLean pentru a investiga relatia dintre nivelul credintei pacientilor în Dumnezeu, asteptarile privind tratamentul si rezultatele tratamentului.

“Munca noastra sugereaza ca persoanele cu un nivel moderat si ridicat de credinta într-o putere mai mare raspund in mod semnificativ mai bine la tratamentul psihiatric pe termen scurt, decat cei fara, indiferent de apartenenta lor religioasa. Credinta a fost asociata nu numai cu îmbunatatirea bunastarii psihologice, dar scade si depresia si intentia de auto-vatamare corporala”, a explicat Rosmarin.

Studiul a analizat 159 de pacienti, recrutati pe o perioada de un an. Fiecare participant a fost rugat sa isi evalueze credinta în Dumnezeu, precum si asteptarile privind rezultatul tratamentului pe o scala de cinci puncte. Au fost evaluate nivelurile de depresie, bunastare si de auto-vatamare la începutul si la sfârsitul programului de tratament.

Continuarea AICI (hotnews.ro)

Sursa: http://medlive.hotnews.ro/cum-influenteaza-credinta-in-dumnezeu-tratamentul-bolilor-psihice.html

Sursa Foto: http://www.ortodoxia.md/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.