FBI trenează de şapte ani ancheta asupra dispariţiei unui grafician român

fbi-treneaza-de-sapte-ani-ancheta-asupra-disparitiei-unui-grafician-roman-18450199La 3 mai 2013 se împlinesc şapte ani de la dispariţia în condiţii neelucidate a graficianului Iulian Duna (născut la 13 aprilie 1979), în zona Seattle, Washington. Licenţiat al Facultăţii de Arte Frumoase din Cluj Napoca, secţia Grafică, Duna îşi câştigă existenţa la UBISOFT ROMANIA, o firmă de grafică şi animaţie pentru jocuri computerizate.

Talentul, munca şi pasiunea pe care le dovedeşte în perfecţionarea profesională îi aduc lui Iulică, aşa cum îl numesc familia şi prietenii, recunoaşterea din partea experţilor în domeniul artelor plastice.

Iubirea din America

Aflat la vârsta la care relaţiile se leagă încă destul de uşor, Duna, având pe atunci 28 de ani, începe în octombrie 2005 o prietenie cu Ana Gabriel, cetăţean american de origine română. La sfârşitul aceluiaşi an, obţine viza SUA “Business & Tavel” şi, în prima lună din 2006, soseşte în America, unde locuieşte pentru început două săptămâni la New York. În februarie, după o vizită de zece zile la Las Vegas, Iulian şi Ana se stabilesc la Seattle, în casa unor rude ale acesteia, Constantin Adamovici şi Nina Toma, care le oferă găzduire. Pentru grafician şi iubita lui urmează acum o perioadă destul de tensionată, cu certuri dese, dar care nu se sfârşesc totuşi cu ruperea relaţiei, ci doar cu despărţiri temporare, în timpul cărora ea doarme pe la prieteni. “Miercuri dimineaţă i-am reamintit că nu ne vom vedea seara, dar să vină joi la mine la serviciu, unde se ţinea o petrecere şi i-am sugerat să se îmbrace adecvat. Mi-a raspuns: “O.K.” Ne-am urat o zi bună cu un scurt sărut”, declara Ana în 2006.

Ciudata dispariţie

Este ultima dată când Iulică şi prietena sa se mai întâlnesc, pentru că la 3 mai Duna dispare pe neaşteptate. Familia începe demersurile pentru găsirea lui şi contactează Ambasada României din Statele Unite, fără a primi vreun răspuns. Tot ce mai reuşesc mama şi sora sa, rămase în ţară, să afle, este că la 2 mai, Ana şi Iulian au avut din nou o dispută, încheiată pentru aceasta cu o noapte petrecută singură, la nişte amici din oraş. Dimineaţa, văzând că bicicleta cu care Iulică se deplasa zilnic nu se mai afla la locul obişnuit, Constantin şi Nina deduc că plecase la muncă, de aceea temerile şi nedumeririle lor încep să apară abia seara, când acesta nu mai revine acasă. Faptul este semnalat la poliţia din Seattle, însă răspunsul primit nu aduce

Continuarea în Jurnalul.ro

Sursa: http://jurnalul.ro/stiri/externe/fbi-treneaza-de-sapte-ani-ancheta-asupra-disparitiei-unui-grafician-roman-641213.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.