Teoria ca teoria, dar practica …

 La Restaurantby Rodica Botan

Într-un restaurant local, chelnerul avea o cravată pe care scria “Obama 08”…și m-am trezit râzând în timp ce el ne explica preferințele lui politice…imaginați-vă ce coincidență, că mie doar ce mi s-a născut un experiment nou în minte!!!

Când mi-a venit nota de plată, am decis să nu-i dau chelnerului nici un bacsis si i-am explicat ca eu explorez conceptul de redestribuire a bunurilor materiale , de la cei mai instariti, catre cei mai nevoiasi, conform ideilor socialiste ale lui Obama.

Ca lovit de ceva tare drept in moalele capului, bietul de el, statea in fata mea confuz, in timp ce eu continuam sa-i explic ca, am sa redistribui bacsisul pe care intentionam sa i-l dau lui, cersetorului de la usa restaurantului care mi se parea mie ca are mai multa nevoie de bacsisul meu decit il avea el. Mânios si rosu la față, chelnerul dispăru din fața mea.

M-am dus afară si i-am întins cersetorului cei 10 dolari si i-am spus să multumească chelnerului din restaurant pentrucă chelnerul de fapt a muncit pentru banii ăia. Cersetorul a luat banii si a plecat multumit.

La sfârsitul acelei zile in care, am studiat experimentind acest fenomen nestiintific de redistribuire a bunurilor materiale, am realizat ca cersetorul a fost multumitor pentru banii pentru care n-a muncit, pe când chelnerul , care a muncit pentru bani a fost mânios desi eu am respectat convingerile lui politice când am dat banii lui cersetorului care… avea mai mare nevoie de acei bani decât el. (…ce proces obositor este si redistribuirea bunurilor materiale…)

Dupa cum vedeti redistribuirea bunurilor materiale este un concept foarte usor de inteles in teorie…dar greu de suportat cind se aplica practic!!! Mai avem vreun suporter pe-aici, să practicăm socialismul?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.