Ce le doresc acum prietenilor mei catolici?

VaticanHabemus Papam!

au strigat plini de bucurie prietenii mei catolici și am destui. Oameni cumsecade, oameni de nota 10.

Astăzi este o zi mare pentru dînșii și ca urmare urăsc toate glumele referitoare  la alegerea noului Papă, indiferent de cine vor fi fost făcute aceste glume, glume înainte, glume după alegerea pontifului.

Da, am avut prieteni necăjiți de recenta demisie, temători din pricina mînăriilor politice care îl vor fi împins pe Benedict al XVI-lea să renunțe la funcție, temători de posibilitatea de a veni în Scaun un liberal. Se pare că temerile lor au fost îndrituite.

Sper că acum sînt bucuroși. Unele dintre temeri s-au risipit. Actualul Papă este reprezentantul unui curent conservator, asemeni predecesorului.

Ce le pot dori mai mult decît să se bucure de un lider cu o teologie conservatoare, continuator al tradiției de luptă împotriva eutanasiei, avorturilor, homosexualității, lucru ce pare împlinit deja.

Ce le pot dori mai mult decît un teolog iubitor al Cărții și cărților? Lucru, de asemenea,  împlinit. Se pare că Francisc I este un teolog decent, coerent și care ar putea continua încurajarea dezbaterii teologice de calitate, precum a făcut-o înaintașul său.

Scrie presa deja despre viața smerită și despre reținerile de la lux pe care deja le-a dovedit actualul conducător al Vaticanului. Din nou Bravo!

Ce le mai doresc? Mult mai multe lucruri, dar nu este timpul și vremea potrivită.

Deocamdată sîntem cu toții interesați și curioși asupra noii direcții pe care o va lua cea mai numeroasă confesiune creștină din lume.

Sîntem, de asemenea, dornici să luptăm alături în bătăliile pe care le avem de dus umăr la umăr: avorturile, divorțul, homosexualitatea, eugenia, eutanasia, fecundarea in vitro.

Sperăm ca noul pontif să nu cedeze presiunilor enorme exercitate de celelalte partide reprezentate de alți cardinali.

Dumnezeu cu mila, El, Tatăl luminilor, peste noi toți!

MARIUS CRUCERU

Sursa: http://mariuscruceru.ro/2013/03/14/ce-le-acum-doresc-prietenilor-mei-catolici/

Advertisement

One thought on “Ce le doresc acum prietenilor mei catolici?

  1. “Istoria ultimilor 3 papi este un soi de sinteză restrânsă a istoriei Bisericii din Apus. Avem un Papă apostol, care duce Evanghelia la neamuri. Numele lui? Ioan Paul (doi mari apostoli). Deci perioada apostolică 🙂 Avem apoi un Papă teolog, care propune Bisericii replierea doctrinară. Numele lui? Benedict- marele Părinte apusean al Europei. Acum avem, foarte probabil, un papă pastoral, capabil să regenereze spiritual o Bisercă slăbită. Numele lui? Francisc- reprezentativ pentru regenerarea Bisericii din Apus în secolul al XIII-lea. Ce a urmat după? Borgia la Roma, Luther în Germania…. Dar nu mai e lucrarea lui Dumnezeu aceea.” ( Bogdan Alexandru Duca)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.