Fetiţa care ne-a învăţat că un gest simplu valorează enorm

Jessica ReesAntena3.ro  ne aduce astăzi, aproape de sufletele noastre, povestea plină de învățătură și iubire a unei fetițe de 11 ani din America, bolnavă, cu o tumoare cerebrală, dar care a ținut să aducă bucurie copiilor spitalizați.

Borcane cu Bucurie. Fetiţa care a reuşit să aducă zâmbetul pe chipurile a zeci de mii de copii bolnavi

Jessica Rees a fost diagnosticată cu tumoare cerebrală la vârsta de 11 ani. Zi de zi, a fost nevoită să meargă cu părinţii ei la spital pentru a primi tratamentul de care avea nevoie.

 „Într-o zi, când plecam de la spital, ne-a întrebat pur şi simplu: “Ceilalţi copii când se duc acasă?” “ povesteşte tatăl fetei, Erik.

Când Jessica a aflat că cei mai mulţi dintre copii rămân internaţi în spital, a vrut să facă ceva să-i ajute, „să-i facă mai fericiţi” pentru că ştia că „şi ei trec prin greutăţi”.

Jessica Rees impreuna cu tatalAşa că a început să facă „borcane cu bucurie”. Punea jucării, creioane colorate, orice i-ar fi putut face unui copil ziua mai frumoasă în borcane.

 „Era foarte pretenţioasă cu ceea ce punea în cadouri” povesteşte Stacey, mama fetiţei. „Trebuia să fie ceva „cool”, nu ceva ieftin”.

 Jessica a creat peste 3.000 de „borcane cu bucurie” înainte de a muri, în luna ianuarie a acestui an. Însă părinţii ei îi continuă misiunea.

 Până la finalul anului 2012, peste 50.000 de Borcane cu Bucurie au fost împărţile copiilor care suferă de cancer prin intermediul Fundaţiei Rees.

Galeria foto

Sursa: http://m.antena3.ro/oameni/borcane-cu-bucurie-fetita-care-ne-a-invatat-ca-un-gest-simplu-valoreaza-enorm-ea-a-reusit-sa-aduca-zambetul-pe-chipurile-a-zeci-de-mii-de-copii-bolnavi-197306.html

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.