Homosexualii și normalizarea!

George Danciu

“Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor. (…) De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile; căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.

Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor în una care este împotriva firii; tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.

                                                          Romani, 1.18; 24-27

 

 

S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit!

Romani, 1.22

De-a lungul vremii, presa a vorbit de mulți homosexuali celebri. Unul dintre ei ar fi actorul american Rock Hudson (1925-1985). Mai înainte s-a vorbit de un dirijor celebru, magistral în fața orchestrelor simfonice din întreaga lume, Herbert von Karajan (1908- 1989), de actorul francez J.Marais, foarte popular la mijlocul secolului XX, cunoscut din filme ca Les Miracles n’ont lieu qu’une fois (Miracolul lupilor) sau Typhon sur Nagasaki (Taifun la Nagasaki).

În România, s-a scris de unul chiar foarte îndrăgit, nimeni altul decât regretatul si talentatul Ion Luchian Mihalea (1951-1993), cel care a fost ucis în apogeul cariei sale, la vârsta de 42 de ani.

De notorietatea este cazul cântărețului englez Elton John (Sir Elton Hercules John), care s-a și căsătorit cu un altul și care au și “înfiat” un copil.

Sunt convins că cititorii cunosc și alte nume celebre care s-au lăsat amăgiți de un astfel de păcat imoral, homosexualitatea.

Dacă i-am avea în fața noastră, în apogeul carierei lor și i-am intervieva, sunt sigur că nici unul dintre ei nu s-ar cataloga drept nebun sau bolnav mintal, cum nici noi nu zicem că sunt, ci foarte imorali și dezagreabili. N-au nimic care să le îndreptățească cumva comportamentul deviant de la morala creștină și a bunului simț.

Mulți și-au pierdut de timpuriu bunul simț și se comportă ca atare. Însă, dacă în sec. XIX – XX, homosexualii nu se făleau cu aceste apucături anormale, astăzi, în sex. XXI, au ieșit la rampă și cer oficializarea de drepturi, dreptul la imoralitate, la murdărie și rușine!

***

Este vremea ca Domnul să lucreze: căci ei calcă Legea Ta.

                                                             Psalm, 119.126

Cuvântul lui Dumnezeu ne învață să ne rugăm pentru binele cetății unde locuim, căci de binele ei atârnă și binele nostru. Ne rugăm, dar mai trebuie să și facem câte ceva.

Acum auzim că la licitațiile pentru drumuri, măsluite – regii asfaltului – se câștigă sume fabuloase din primul condei. Licitațiile sunt adesea formale, ca să țină un preț ridicat, pe banul public, al nostru, al tuturor. Deși micul Boc a promis multe, cum el era si a rămas mic, n-a făcut. A zis că va introduce un mercurial pentru tarife, care va stabili, limita, prețurilor per unitatea de măsură. La 1m sau 1km de drum sau de autostradă, funcție de lățime, cantitate și calitate, prețul maxim nu poate fi mai mare de x Lei. Dar n-a fost să fie. A fost prea greu pentru mititelul de Boc. A reusit doar să mai crească și mai mult acolo unde trebuia să facă invers,  salariile și pensiile celor de la SIE, SRI, Armată și Justiție –  de ale căror servicii nu beneficiem, în sens pozitiv.

Opinia noastră contează, asta s-a văzut cu acei oameni inimosi si curajoși din Piața Universității, ea poate schimba abuzurile guvernanților care nu vor să ia deciziile corecte și normale. Sub presiunea opiniei publice, doar așa se mai poate îndrepta situația și legile și privilegiile de castă.

Trebuie ca răul, păcatul și imoralitatea – să fie numite ca atare, nu cocoloșite  cu cuvinte care nu le  definesc dezastrul de care sunt capabile.

Homosexualitatea (cine gândește cu plăcere la așa ceva, precum și cine practică actul în sine)  se constituie într-un   păcat grav, strigător la cer! Ca și în cazul drogurilor sau alte păcate și vicii grele, ascunse, omul nu poate scăpa fără ajutorul lui Dumnezeu, decât prin pocăință și abandonarea unor astfel de obiceiuri imorale.

***

Biserica – „pentru ca domniile şi stăpânirile din locurile cereşti să cunoască azi, prin Biserică, înţelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu”

                                             Efeseni, 3.10

În America, greu de crezut, dar biserici ale homosexualilor au apărut în 1971, însă cu totul contrar și gresit, față de  ceea ce stă scris ca doctrină în Evanghelii în învățătura lui Isus Hristos..

E adevărat, Isus nu respinge pe nici unul care vine la El, deci nici pe homosexuali. Însă, ca și pe ceilalți păcătoși, nu ca să se justifice (cum de a păcătuit) și să se confirme că e păcătos (deși e clar că este), ci pentru ca să  lase păcatul.

Biserica evanghelică, unde am fost primit și botezat, și unde am cunoscut „prin Biserică, înţelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeunu m-a chestionat de ce păcate am suferit, ci a dorit să vadă (după acel timp, de peste 6 luni, în care am fost parte a bisericii locale) că sunt născut din nou, din apă și din Duh, după Cuvântul lui Isus spus lui Nicodim (Ioan, 3).

Christos n-a respins nici curve, nici hoți și nici ucigași, dar nu spre a-i binecuvânta în starea lor de curve, hoți și tâlhari, ci pentru a-i ajuta să nu mai fie așa. Ar fi greșit să se creadă că homosexualilor le-ar asigura un tratament preferențial, altul, că i-ar primi cumva fără să se curețe și să se elibereze de păcatul lor. O, asta nu, în nic un caz. Isus a zis celor care crezuseră în El: “Du-te, dar să nu mai păcătuiești, să nu ți se întâmple ceva și mai rău“; și că:  „veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” (Ioan, 8.32)

Numai adevărul îl poate elibera pe om din păcatul lui, nicidecum minciuna!

Spiritul creștinismului, al bisericii, e unul universal, în esență ostil oricărei separări (segregatii). Nu e în spiritul Lui să existe biserici pentru albi, biserici pentru negri, pentru tigani, biserici pentru femei, biserici pentru bărbați, o biserică pentru bogați, o altă biserică pentru săraci, o biserică pentru homosexuali, o altă biserică pentru heterosexuali, o biserică pentru intelectuali…

***

Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.

                                          (Romani, 1.28)

O, Doamne Isuse, Mântuitorul nostru, Te rugăm azi, îndură-Te de noi și ai milă!

Ajută-ne, Doamne, să ne întoarcem fața spre Tine, să intrăm în biserica Ta și să cunoaștem din înțelepciunea Ta,  să Te urmăm și să Te onorăm!

Slavă și Mulțumire fie-i aduse Domnului Dumnezeu, acum și-n veci de veci! Amin.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.