LATURA STRICT PERSONALĂ A CREȘTINULUI

Wilhelm Busch

(Din cartea „ISUS  destinul nostru”, Editura CLV-1991)

Isus a zis: „Ce este născut din carne este carne, şi ce este născut din Duh este duh. Nu te mira că ţi-am zis: „Trebuie să vă naşteţi din nou.                                            Evanghelia lui Ioan, 3.6-7

 .

 O chestiune strict personală

trebuie să te naști din apă și din Duh

Acum vreau să vă mai spun o istorie. Um om învățat a venit la Isus noaptea și I-a spus: ”Doamne Isuse, aș vrea să discut cu Tine despre chestiuni religioase.” Domnul Isus îi răspunde: ”N-are nici un rost să discutăm. Dacă nu se naște cineva din nou, nu poate vedea Împărăția lui Dumnezeu!” ”Cum se face asta?” întrebă omul.Poate omul bătrân să intre a doua oară în pântecele maicii sale și să se nască din nou?” Dar Isus rămâne pe pozitie: ”Dacă nu se naște cineva din apă și din Duh, nu poate să intre în Împărăția lui Dumnezeu!” Aceasta este latura personală a poziției de creștin, anume că cineva ajunge la viață intrând pe poarta cea strâmtă, că se naște din nou prin marea minune a lui Dumnezeu.

Acestea nu sunt chestiuni teologice lipsite de importanță ce vă spun eu vouă, ci e vorba de salvarea voastră veșnică.

S-ar putea ca la căpătâiul vostru, când veți muri, să nu stea nici un pastor ca Volkening! Ați face bine, deci, să mă ascultati.

Nașterea din nou presupune că, în sfârșit, îi dăm dreptate lui Dumnezeu, recunosc că sunt un om pierdut și admit că inima mea este rea. Nașterea din nou presupune dorul după Isus, care e singurul Mântuitor al lumii. De asemenea, ea presupune, mărturisirea sinceră făcută Mântuitorului: ”Am păcătuit împotriva cerului și împotriva Ta.” Ea presupune credința: ”Sângele Lui mă curățește de orice păcat. El plătește pentru mine și-mi dă neprihănirea (îndreptățirea) care e valabilă în fața lui Dumnezeu.

Nașterea din nou presupune predarea clară și hotărâtă lui Isus. Și ea presupune că Duhul Sfânt îți spune: ”Tu ești acum primit!” Biblia numește asta ”pecetluire”. Fără naștere din nou nu intri în Împărăția lui Dumnezeu! Dar cine a devenit copil al Lui Dumnezeu o știe. Dragi prieteni, dacă sunt pe cale să mă înec și cineva mă trege afară din apă, atunci știu că sunt salvat, că sunt iarăși pe pământ tare și pot respira iarăși normal!

Vedeți, aceasta e latura personală a poziției de creștin. Fiecare trebuie să treacă personal prin ea dacă vrea să aibe viața veșnică. Când mă uit înapoi și mă gândesc la modul cum am devenit proprietatea Domnului Isus, mi se că e o minune. Eu trăiam departe de Dumnezeu și în toate păcatele. Totuși Domnul Isus a intrat apoi în viața mea. Iar acu Îi aparțin și aș vrea să am zece vieți ca să-i avertizez pe oameni de pierzare și să-i chem la Isus. Te rog: nu te odhni până nu ai trecut prin nașterea din nou și nu știi: ”E ceva deosebit să fii al Mântuitorului/ Eu al Tău Isuse și Tu al meu/ Cu adevărat să zic așa…

Dar nașterea din nou nu e sfârșitul, ci începutul vieții personale de creștin. Apoi se continuă cu latura personală a poziției de creștin.

Din clipa convertirii mele am știut: ”Acum trebuie neapărat să aud în fiecare zi glasul noului meu Prieten!” Astfel am început să citesc în Biblie. Oamenii cred astăzi că numai un pastor citește Biblia.

Aproape de locuința mea, în Essen, este o grădină publică. Îmi place să mă duc acolo în fiecare dimineață și-mi citesc Biblia, mergând încoace și încolo. Oamenii care locuiesc în apropiere mă observă. Și, de curând, cineva mi-a spus: ”Vă văd mereu cum vă citiți breviarul.” Acesta e citit de preoții catolici. El nu putea să-și închipuie că eu citesc o carte pe care orice laic putea la fel de bine s-o citească. Dar Biblia o poate citi oricine!

VA URMA!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.