BALADA LUI GHEORGHE ANDREI NEAGU

Scriitorul Gheorghe Neagu ne surprinde cu o balada inspirata dintr-o drama petrecuta în Crângul din apropierea municipiului Focsani

Nunta neagra” (Editura Valman, Rimnicu-Sarat, 2010), editie multilingva (trad. franceza de Virginia Bogdan, italiana de I. D. Denciu, rusa de Alla Murafa, spaniola de Mioara Angheluta si engleza de Gabriela Pachia Tatomirescu) este o provocare si o invitatie la redescoperirea unor evenimente tragice care au marcat emotional istoria recenta a urbei.

 Tiparita într-o editie de lux, ca o sfidare la criza care a pus deja stapânire pe si asa putinii sponsori care mai sustineau aparitia cartii, Nunta neagra” este si din punct de vedere grafic o lucrare originala, fiind imprimata pe coala neagra si însotita de o grafica florala, color, pe hârtie exclusivista.

 „A fost o revelatie. Am citit-o pe nerasuflate. Sunt unele pasaje sublime (…) Prin aceasta balada prelungiti frumos o tentativa a cerchistilor de la Sibiu, care au dus balada la înaltimi europene”, spune Andrei Zanca în prezentarea cartii.

 Lucrarea a fost lansata la Biblioteca Judeteana Duiliu Zamfirescu”, în prezenta membrilor Asociatiei Culturale Duiliu Zamfirescu”, a mai multor scriitori si a unui public iubitor de carte, care s-a delectat din lectura multilingva a baladei.

 „Nunta neagra” este o balada care se citeste cu sufletul la gura. Pacat ca scriitorii nu merg mai des prin scoli, iar lecturile publice au intrat de ceva timp în rutina activitatilor ruginite ale Uniunii Scriitorilor. Cititi Nunta neagra” si veti descoperi cât de frumoasa este limba romana, chiar si atunci când scriitorul povesteste o drama!

Valentin MUSCA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.