Nelu Tripon: Mesajele binecuvântării – un volum de poezii

Nelu TriponDupa ce a debutat in urma cu un deceniu cu volumul “Comori pentru Cer“, poetul Nelu Tripon din Chicago revine in atentia publicului iubitor de poezie si a cititorilor consacrati, cu un nou volum de poeme, intitulat “Mesajele Binecuvantarii“. Publicata la editura “Tutimex” din Arad, cartea contine poezii crestine care, asa cum afirma pastorul Valentin Popovici in prefata cartii, “ar putea declansa trezire, inspiratie si zidire in toate bisericile lui Hristos”.

Poeziile lui Nelu Tripon aduc pe langa satisfactia artistica, specifica poeziei in general, sentimente ce marturisesc credinta in Dumnezeu. “Pentru mine poezia nu inseamna numai o insiruire de cuvinte cu sau fara rima, ci reprezinta o parte din arta frumusetii spirituale” a tinut sa precizeze poetul. Nelu Tripon a locuit in decursul anilor in statele Florida, Ilinois si Arizona. Cea mai mare parte din anii petrecuti in SUA, a locuit in Chicago, unde a revenit intotdeauna cu placere. Autor foarte silitor, in cautare, patruns de spiritul Imparatiei care vine, Nelu Tripon este caracterizat de o dorinta acerba de-a se implica in activitatea misionara oriunde este solicitat. Aplecat spre nevoile de toate felurile ae semenilor, dar constient in primul rand de belsugul vietii in ascultare de Domnul, de valoarea mostenirii sfintilor si pedeapsa ce-i asteapta pe impotrivitori, pe necredinciosi, ori pe prefacuti.

Traiesc un sentiment aparte de fiecare data cand mesajele transmise prin versuri ating sufletele oamenilor si raspund nevoilor spirituale existente” ne-a mai marturisit poetul. Domnia sa apreciaza orice incercare a cuiva de a compune dandu-si seama ca dorinta de-a scrie poezii se naste inauntrul fiecaruia si cu cat aceasta dorinta se amplifica, vine si momentul expunerii publice a acelor versuri. Cel care ofera intelepciunea si talentul este insusi Creatorul fiintei umane. El stie sa de-a ploaie peste ogorul semanat, peste samanta de buna credinta semanata uneori chiar cu mijloace mai rudimentare. Din acesta perspective, am putea spune ca Domnul rasplateste munca, nu intelepciunea sau darul.

In momentul de față, poetul Nelu Tripon lucreaza la cel de-al treilea volum de poezii care se va intitula “Vocea Sperantei Divine”, care dupa toate probabilitatile va vedea lumina tiparului la inceputul anului 2009. “Timpurile pe care le traim, conform Cuvantului Sfant sunt vremurile sfarsitului caracterizate prin dezastre naturale de o mare intensitate, razboaie, oameni rai, crestini debusolati si biserici apostate. In aceasta perioada, copiii lui Dumnezeu tintesc spre punctul final in vesnicie, cautand sa ramana cu Domnul“, remarca poetul roman din “Windy City”.

Potrivit profesorului Dumitru Buhai, “Mesajele binecuvantarii” este un aport inedit in imbogatirea tezaurului poetic crestin aducand noi sperante, noi frumuseti si o credinta curata si sfanta, aducatoare de mantuire in credinta in Domnul Iisus Hristos?. Cei care doresc sa intre in posesia acestui volum de poezii, costul unei carti este doar de $10 si poate fi comandata la numerele de telefon:(773)284-6579 & (773)319-5024 sau prin email la adresa: NeluTripon@yahoo.com

Octavian D. Curpas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.