”Barca pe valuri” a gladiatorilor galateni se-ndreapta spre capitala mondiala a valsului si a elegantei

capitals40Ieri, la Galati, s-a încheiat ultimul turneu de hochei din grupa C, a campionatului national de juniori U12. Gladiatorii s-au impus în toate cele cinci partide disputate, calificându-se, cu punctaj maxim, în Superliga – între primele sase echipe din tara.
Iata mai jos tabloul rezultatelor:
Gladiators Galati – Corona Brasov 12 – 2
Gladiators Galati – Corona Brasov 15 – 2 (meci restant)
Gladiators Galati – Triumf Bucuresti 10 – 3
Gladiators Galati – Steaua Bucuresti 4 – 1
Gladiators Galati – soimii Bucuresti 5 – 0
Lotul de jucatori folosit în aceste dispute a fost unul eterogen ca vârsta, antrenorul acordând sansa de a juca si unor boboci de la U10, printre debutanti numarându-se si Emilia Munteanu, fiica actualului tehnician al gladiatorilor.
Odata cu încheierea turneelor de calificare la categoriile U12 si U14 antrenorul Cristi Munteanu a tinut sa mentioneze faptul ca vor urma confruntari extrem de dificile cu echipele din Harghita si Covasna, confruntari în care nu se poate baza pe câtiva din componentii de baza, deoarece o parte din ei au fost transferati în Austria, unde conditiile de pregatire sunt net superioare celor de la Galati, iar o alta parte sunt accidentati, situatie în care se afla capitanul si golgheterul echipei Dragos Petrica, sau si-au exprimat dorinta de a nu mai evolua la echipa din motive personale, fie s-au mutat în alta localitate(tara), cum este cazul unuia dintre liderii echipei, Madalina Vânatoru, fie au renuntat la hochei datorita programului extrem de încarcat.
Tehnicianul gladiatorilor doreste sa transmita multumiri tuturor juniorilor si parintilor acestora pentru încrederea si întelegerea acordata, sacrifiiciile facute si rezultatele obtinute, iar celor care nu vor mai îmbraca tricoul echipei, le doreste succes la noile echipe sau în noile domenii de activitate alese.
În urmatoarele etape ale campionatului national, gladiatorii galateni si-au fixat ca obiectiv un loc pe podium la categoria de vârsta U12, iar la U14, clasarea la finalul competitiei printre primele cinci echipe din tara, obiective ce ar putea fi îndeplinite chiar daca, asa cum aminteam anterior, lotul de jucatori va suferi modificari importante, nucleul grupului de sportivi fiind acum sub vârsta (unu-doi-trei ani mai mici) de participare la categoria U14.
Cum sezonul de hochei este unul scurt si încarcat, gladiatorii si-au facut deja bagajele pentru Viena urmând ca în urmatoarele zile sa dispute întâlnirile din cadrul ultimului turneu la categoria U13, cu echipele din primul esalon al campionatului de juniori al Austriei.
Vom reveni cu noutati despre aventurile gladiatorilor, dupa turneul din capitala mondiala a valsului si a elegantei, când se va încheia primul sezon al unei echipe de juniori de hochei pe gheata, din Galati, într-un campionat intern al altei tari – o premiera pentru sportul cu crosa si puc de la malul Dunarii.
La început de An Nou, echipa Xpress Balabanesti, transmite gladiatorilor galateni – multa sanatate, vointa, noroc, putere de concentrare si un parcurs cât mai bun în toate competitiile nationale si internationale în care s-au înscris.

Echipa Xpress Balabanesti

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.