REGELE ROMÂNIEI – UN OM DE CARACTER!

Antena 3.ro, aduce în prim plan date semnificative la  aniversarea a 91 de ani de catre Regele Mihai, importante pentru Domnia Sa, dar si pentru români:

.

Regele Mihai împlineste azi 91 de ani –

   Este singurul din România pentru care

1 MILION de oameni au iesit în strada pentru a-l aplauda

 
 Astazi este o zi importanta pentru Regele Mihai I al României.  Pe 25 octombrie, cu 91 de ani în urma s-a nascut cel care a devenit rege la vârsta de doar sase ani, iar timp de 42 de ani nu s-a putut apropia de tara.

Regele Mihai I al României este parte importanta din istoria poporului român si sigura persoana care a reusit sa scoata în strada un milion de oameni care l-au aplaudat.  

În acelasi timp este si singurul sef de stat din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, în viata. Cadou de ziua sa, regele va avea, de astazi, în Bucuresti si o piateta care-i poarta numele.

Mihai s-a nascut în 1921, la Peles, într-o perioada în care România încerca sa-si revina dupa Primul Razboi Mondial. Pentru familia regala era primul nepot si mostenitorul tronului. Pe 20 iulie 1927, la doar sase ani urca pe tron, dupa moartea regelui Ferdinand.

Ramâne rege doar trei ani. În iunie 1930, Carol al II-lea, revine în tara, iar Mihai I devine primul rege succedat de tatal sau. Zece ani mai târziu, în 1940, Mihai revine la tron dupa ce maresalul Antonescu îl obliga pe Carol sa abdice.

Cel de-al Doilea Razboi Mondial si comunismul au fost începutul sfârsitului pentru domnia lui Mihai. În 1945, regele este obligat sa accepte un guvern dominat de Partidul Comunist Român.

Doi ani mai târziu, în noiembrie 1947, comunistii si-au dus planul la bun sfârsit si l-au silit pe Mihai Întâi sa abdice. Doua luni mai târziu a fost exilat, fara a mai avea dreptul sa se întoarca vreodata. 42 de ani, Regele Mihai nu a pus piciorul pe pamânt românesc.  Cititi continuarea AICI.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.