Exceptii criminale despre avort!

by Cristian Ionescu

 

Am urmarit dezbaterea între candidatii la vicepresedintia SUA. În afara de faptul ca, asa cum ma asteptam, Biden este un buldozer obraznic iar Ryan este cam complicat pentru omul de rând, dar ceea ce mi-a atras atentia a fost segmentul despre avort.

În primul rând, pozitia liberala a tichetului democrat Obama – Biden este criminala, abominabila si responsabila în fata lui Dumnezeu pentru sângele nevinovat al celor mai vulnerabile fiinte din lume: copiii nenascuti, ucisi în locul unde ar trebui sa fie în cea mai mare siguranta.

Dar, atunci când conservatorii cedeaza de la principii de dragul (sau frica) exceptiilor, acestia îsi pierd integritatea, autoritatea si credibilitatea. Sunt destule subiecte în care exista zone gri, dar nu acolo unde este vorba de viata si moarte. Auzind ca – potential – viitoarea administratie republicana accepta avortul în caz de incest, viol si atunci când viata mamei este în pericol, am simtit dezgust si dispret. Odata conceputa, orice viata curmata este ucidere si crima, indiferent de contextul în care a fost conceputa. PUNCT!

Înteleg ca Obama si Biden vor garanta mentinerea dreptului la crima a parintilor denaturati. Înteleg ca Romney si Ryan sunt, în principiu, împotriva avorturilor, dar exceptiile pe care le promoveaza neaga tocmai principiul pe care îl invoca. Sa nu adaugam FAPTUL ca nu vor face nimic LEGAL împotriva avorturilor, deci nicio viata nu va fi salvata.

Daca ma întrebati de ce cred ca Ryan a concesionat acest argument si de ce Romney a enuntat aceasta pozitie a candidaturii sale (de asemenea, de ce mai întâi a guvernat statul Massachussets de pe pozitia pro-avort, ca apoi sa devina pro-viata…), raspunsul meu este simplu: convenienta politica! Intransigenta principiala vis-a-vis de avort (fara exceptii) este prea radicala din punct de vedere social si, implicit, politic.

 

Preluat din POPAS Pentru SUFLET

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.