Biserica Ortodoxa a ramas fara cuvinte…

Sub titlul De ce e Biserica Ortodoxa Româna muta?, Vlad Mixich de la HotNews.ro (Marti, 21 februarie 2012), are o întrebare, pe alocuri retorica.

Ziaristul Vlad Mixich ar fi dorit ca un preot ortodox – într-o tara cu un procent de cca 90% ortodocsi, sa iasa la rampa si sa vorbeasca cititorilor Hotnews despre compasiune, acum când în zilele trecute de iarna geroasa si cu zapada viscolita au murit si suferit multi compatrioti. Dar, desi a solicitat mai multi preoti,  nu a gasit întelegearea si compasiunea pe care ar fi asteptat-o de la domniile lor si pe care dorea de fapt s-o aduca împreuna acelor oameni necajiti, si sa sensibilizeze pe cei care trebuie sa faca ceva pentru cei neputinciosi.

Si se mai întreba de ce oare nu s-au pus aceste locasuri de cult, cladirile bisericilor, la îndemâna celor care au suferit de frig si au înghetat în aceste zile de iarna geroasa, la -20 de grade? O întrebare care rasuna si va mai rasuna înca mult în urechile preotilor ortodocsi, dar si în ale noastre ale tuturor, tânar sau batrân, ortodox sau evanghelic, parlamentar sau guvernant, daca nu cumva suntem mai multi fara constiinta si fara sensibilitate (si neputinciosi) fata de cei care sufera?

Puteti citi AICI întregul articol.

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.