FETITE SCHIMBATE IN BAIETI

O crima impotriva umanitatii si a naturii

O crima odioasa dar nepedepsita de  nimeni. O crima impotriva celor mai firave si inocente fiinte umane. O crima comisa de adulti impotriva copiilor lor. O crima cu consecvente enorme pentru prezentul si viitorul umanitatii. E vorba de uciderea intentionata a fetitelor nenascute, iar in unele cazuri chiar a celor nascute, pentru simplul motiv ca Dumnezeu le-a creeat fetite nu baieti. Despre aceasta crima am scris des in vara aceasta dar revenim privind o crima asemanatoare: in loc sa-si ucida fetitele inainte de nastere sau la nastere, parintii care-si doresc baieti in loc de fete isi transforma fetitele in baieti prin proceduri chirurgicale. Ati citit bine: micute fetite indiene sunt transformate in baieti la o varsta frageda pentru ca parintii, din diferite motive, isi doresc baieti in loc de fete.

 Suntem obisnuiti cu traditii si obiceiuri barbare si necrestine care provin sau au provenit din India de-a lungul secolelor. Ne-au socat atunci cind am auzit sau citit despre ele prima data si continuam sa fiti socati. Iar ori cind citim sau aflam despre un obicei barbar nou avem aceasi reactie – una de dezgust, soc, repulsie. Practica despre care scriem astazi nu e mai putin barbara si inumana – schimbarea sexului biologic al fetitelor din feminin in masculin. O practica atit de inumana incit aproape ca iti dau lacrimile. Si te intrebi, cum de este posibil asa ceva in lume la inceputul Mileniului III? Iata ca se poate. Si asta in ciuda faptului ca traim in mult trimbitata epoca a „drepturilor omului,” cind „dreptul la viata” este consfintit in nenumarate tratate internationale, in epoca post-Declaratia Universala a Drepturilor Omului, in epoca in care chiar si animalelor li se acorda „drepturi.” [Nota AFR: pe aceasta tema va recomandam comentariul alaturat publicat pe 27 iulie in Climate Imperative ce catre filozoful american Steven Best] http://drstevebest.wordpress.com/2011/07/28/minding-the-animals-ethology-and-the-obsolescence-of-left-humanism-2/ India insa nu e singura tara in care se comit astfel de crime barbare fara ca societatea mondiala sa ia atitudine. In Brazilia inca exista triburi native care isi ingoapa copiii de vii pentru aplanarea dumnezeilor pagini carora se inchina.

Citind astfel de stiri mintea te duce inevitabil la pasajul binecunoscut din Bilblie care descrie starea omenirii inainte de Potop: „Pamantul insa se stricase in fata lui Dumnezeu si se umpluse pamantul de silnicie”. (Facerea 6:11) Ratiunea iti spune ca retraim ceasurile de dinaintea acelui mare cataclism. Ca undeva, cindva, si cumva omenirea va trebui sa dea socoteala si pentru aceasta crima. Si nu doar cei care o comit, cit si cei care stiu despre ea, nu iau atitudine si o lasa nepedepsita. Uitat-va doar la chipul firavei fiinte umane din imaginea de mai jos. Este fiinta aceasta fetita sau baiat? Dar totusi ea zimbeste. Dar intr-o zi va plange si nu va intelege, asa cum nici noi nu putem intelege astazi, cruzimea „celor mari” care supun pe micutele fetite unei astfel de practici inumane. 

Materialul care-l publicam astazi a aparut initial in publicatia britanica The Telegraph pe 27 iunie. A fost tradus si prelucrat pentru noi de catre dl Radu Ionita, voluntar AFR Danemarca. Ii multumim. Articolul original poate fi citit in intregime aici: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/india/8601488/Indians-pay-surgeons-to-turn-girls-into-boys.html 

Indienii platesc chirurgi pentru a-si transforma fetele in baieti 

 Medicii indieni sunt acuzati ca desfasoara operatii de schimbare de sex pe fete tinere ai caror parinti doresc sa îmbunatateasca perspectivele financiare ale familiei. În prezent, in India exista cu sapte milioane de baieti mai mult ca fete sub sub sase ani 

  Guvernul statului indian Madhya Pradesh investigheaza date si informatii care afirma ca pâna la 300 de fete au fost transformate chirurgical in baieti într-un oras din stat. Se pare ca parintii lor au platit  aproximativ 2.000 de lire pentru fiecare operatie. Militantii pentru drepturile copiilor si ale femeilor numesc aceasta practica o “nebunie sociala”, o “bataie de joc la adresa femeilor din India”. Echilibrul intre sexe in India a fost deja afectat drastic în favoarea baietilor din pricina acestui feticid impotriva sexului feminin (numit in cercurile medicale avort selectiv de sex). Ce sta in spatele acestei practici? Familiile care se tem de costurile ridicate de casatorie si zestre pe care vor avea sa le plateasca la casatoria ficelor lor. În prezent, in India exista un excendent de sapte milioane de baieti in raport cu numarul de fete sub sase ani. Militantii declara ca utilizarea chirurgiei pentru redesemnarea sexului biologic dupa nastere înseamna ca fetele si identitatea lor sexuala nu mai sunt sigure, nici macar dupa nastere. Acest articol a aparut dupa ce ziarele au aflat despre copiii din India ce au fost operati de catre medicii din Indore, Madhya Pradesh. 

  Medicii supusi anchetei sustin ca doar fete cu anomalii genitale sunt trimise la clinicile orasului sa fie “corectate chirurgical” si ca numai copiii nascuti cu caracteristici sexuale nu bine definite, adica si masculine si feminine, au fost supusi procedurii de schimbare a sexului. Militantii insa spun ca parintii si medicii au indentificat gresit conditia copiilor tocmai pentru a-si transforma fetele în baieti. Operatia, cunoscuta sub numele de genitoplastie, modeleaza un penis din organele de sex feminin, iar copilul este injectat cu hormoni de sex masculin pentru a crea un baiat. [Nota AFR: expertii in domeniu afirma ca exista doar un caz la 400.000 cind un copil se naste fara ca organele sexuale sa-i fie bine definite la nastere]

 Dr. Goswami VP, presedintele Academiei Indiene de Pediatrie din Indore, admite ca dezvaluirile sunt cu adevarat socante si a avertizat parintii ca procedura are potentialul de a le lasa copilul impotent si infertil la varsta adulta. “Genitoplastia este posibila, pe un copil normal de ambele sexe, dar mai târziu aceste organe nu vor creste cu influente hormonale normale si acest lucru va duce la infertilitate si impotenta. Este o veste socanta si vom tine cont de ea si vom lua masuri” a spus el. “Parintii trebuie sa ia în considerare impactul social, precum si cel psihologic al acestor proceduri asupra copilului” continua el.

 Comisia Nationala a Indiei pentru Protectia Drepturilor Copilului a ordonat guvernului Madhya Pradesh sa investigheze informatiile si sa produca constatarile sale în termen de 15 zile. Ranjana Kumari, de la Centrul pentru Cercetare Sociala si una dintre militantii de frunte ai Indiei împotriva feticidului feminin, a declarat ca transformarea chirurgicala a fetelor în baieti, fara consimtamântul lor informat este un semn ca in India „nebunia sociala” e in crestere. Spune ca uraste faptul ca educatia scolara si civica din India nu a reusit inca sa eradicheze atitudinile sociale care privesc fetele ca fiinte umane inferioare lipsite de valoare umana sau sociala.  

 “Cifrele se agraveaza”, spune ea. „În 2001 doar 886 de fetite s-au nascut  pentru fiecare 1.000 de baieti în Delhi. Astazi sunt doar 866. Cu cat esti mai educat si bogat, cu atat exista mai multa ucidere de fete”, a spus ea. “Oamenii nu vor sa-si împarta averea ori proprietatea sau sa investeasca în zestrea fetelor sau in scolarizarea lor. Este clasa mijlocie care e lacoma dupa bani. Asta este atât de socant cit si o încalcare fatisa a drepturilor copiilor.” Guvernul trebuie sa abordeze problema, subliniind valoarea spirituala a unei fete sau femei pe care o aduce intr-o gospodarie si în cultura hindusa. “În India se spune ca Dumnezeu locuieste în casa aceea în care exista o femeie, dar aceasta idee s-a evaporat din cauza tuturor acestor lacomii. Avem nevoie sa subliniem bogatia spirituala pe care o fata o aduce intr-o familie. Dar avem, de asemenea, nevoie de a le sprijini cu subventii financiare si locuri de munca , “a mai adaugat ea. 

 UN BESTSELLER

  V-am informat acum citeva saptamini despre publicarea recent a unui bestseller despre originile, justificarile si dimensiunile avortului selectiv pe baza de sex in societatea internationala contemporana. Este vorba de cartea luiMara Hvistendahl:Unnatural Selection: Choosing Boys Over Girls, and the Consequences of a World Full of Men. (“Selectia Nenaturala: Alegind baieti in loc de fete si consecintele unei lumi pline de barbati”)

Va recomandam o recenzie in limba engleza a cartii  http://www.lifenews.com/2011/08/03/legacy-of-population-control-163-million-missing-women/ Cele 314 pagini ale ei sunt impartine in XV capitole, pe linga un prolog si un epilog. Ele redau importante date statistice despre avortul selectiv, cit si perspectiva diversilor experti asupra problemei: doctorul, economistul, parintele, demograful, studentul la medicina, feminista, etc. Cartea e remarcabila si datorita varstei autoarei – doar 24 de ani. Nepoata unor fosti misionari protestanti americani in China, Hvistendahl vorbeste curent diferite dialecte chinezesti si e evident ca a cercetat mult pentru a-si scrie prima carte. A calatorit de-a lungul si de-a latul intretinindu-se cu personalitati influente din tarile implicate. A adunat date imense si le-a aranjat intr-o forma usor accesibila oricarui cititor. De aceea se zice ca aceasta carte e cea mai bine informata asupra genocidului impotriva fetitelor nenascute care a fost publicata la zi.

 

Lipsita de simtaminte religioase si neafiliata denominational, o feminista si o militanta a dreptului femeii la avort, Hvistendahl insa pune punctul pe I:

Intreaga societate e responsabila pentru acest genocid ale carui dimensiuni sunt nemaiauzite in istoria omenii, atit cei cu credinta in Dumnezeu cit si cei fara, atit miscarea feminista cit si cea pro-viata, atit cei care promoveaza controlul populatiei cit si cei care i se opun, atit ONU si structurile internationale cit si guvernele nationale, atit doctorul cit si preotul, pastorul si liderii spirituali ai societatii.

 De-a lungul istoriei demografii au observat ca in mod normal tot la 105 de baieti se nasteau 100 de fete si ca doar de-a lungul Ecuatorului se nasc mai multe fete decit baieti. Misterul acesta insa nu-l intelege si nu-l poate explica nimeni. Excedentul de baieti moare in timp, ei fiind si mai firavi decit fetele la nastere. Mor pentru ca sunt prin natura lor mai agresivi ca fetele, traiesc o viata mai riscanta, beau si fumeaza mai mult si se implica in actiuni antisociale cu consecinte fatale mai mult ca fetele. Nici chiar Darwin nu a putut da o explicatie evolutionista echilibrului relativ dintre sexele umane. In ultimii 30 de ani insa, echilibrul a fost denaturat prin interventia intentionata a factorilor umani. Nu mai putin de 160 de milioane de fetite au fost avortate in China si India in acesti ani doar pe motivul ca apartin sexului feminin. Alte 3 milioane au fost avortate, tot intentionat, in alte tari, printre ele Vietnam, Armenia, Georgia, Azerbaijan, Albania, si Bosnia-Hertegovina. Uciderea fetitelor nenascute in China e la moda, spune Hvistendahl, pentru ca e la moda sa ai baieti. Toata lumea in China vrea baieti, spune ea, citind afirmatiile interlocutorilor ei chinezi. Dar chiar daca feticidul ar inceta astazi, restaurarea echilibrului dintre sexe in aceste tari va lua incia citeva generatii pina la 2050. Ceea ce demografii numesc “masculinizarea” populatiei globale este pentru moment o realitate de netagaduit. In Azerbaijan raportul la nastere este de 115 baieti la 100 de fete, in Georgia de 118 la 100, in Armenia de 120 la 100. In Albania e de 115 la 100 si in continua deteriorare. Intre 2004 si 2009 discrepanta intre baietii si fetele de pina la 5 ani a crescut la 120 de baieti la 100 de fete.


Avortul selectiv e comun tuturor religiilor: Hindu, Budism, Islam si Crestinism, cu toate ca se practica mai mult in civilizatiile Hindu si Budiste. Hvistendahl dezvaluie participarile ei la servicii religioase crestine in China comunista unde pastorii propovaduiesc impotriva avortului si mai ales al avortului selctiv. Femeile, spune ea, pling si isi marturisesc faptele. Altele isi indreapta calea si inceteaza sa mai avorteze. Dupa ce devin insarcinate “dispar”, iar dupa mai multe luni revin acasa cu inca un baiat sau o fata. Lunile absente le petrec la tara, ascunse prin locuri mai putin frecventate de autoritati, la bunici, la rudenii si la prieteni de incredere unde dau nastere copilului in ascuns.

  

Cum de a inceput acest genocid in masa tocmai acum 30 de ani? A coincis cu introducerea aparatelor ultrasound in China si India, fiind propulsat de acestea. Aparatele ultrasound dezvaluie si sexul copilului nenascut cu mult timp inainte de nastere. In India anilor 70 avortul selectiv era atit de raspindit incit medicii si infirmierele intrebau femeile insarcinate, dupa ce le informau ca vor avea o fata, daca vor sa avorteze, o intrebare care nu se punea daca fetusul era baiat.

  Hvistendahl insa explica ca feticidul nu este un fenomen nou in India. A fost practicat acolo de sute de ani poate chiar de o mie. Cind britanicii au inceput sa penetreze interiorul Indiei cu sute de ani in urma au dat peste aceasta practica pe care au numit-o barbara si in timp au interzis-o prin lege. Pe atunci insa era practicat pe o scara mult mai restrinsa si era cauzat de motive economice si de  dorinta de a mentine separarea intre caste.. Era practicat mai mult in zonele rurale de catre saracii tarii. In ultimii 30 de ani insa feticidul a devenit la moda cu preponderenta la clasa mijlocie si la cei bogati, fiind mai prevalent in Delhi si Mumbay, zonele urbane cele mai bogate ale Indiei. Zestrea care trebuie platita, dupa traditia indiana, la casatoria fetelor devine exhorbitanta. Mai bine sa cheltui, zic ei, citeva sute de rupii pentru a avorta fata decit sute de mii sau milioane de rupii sa o casatoresti. Rezolvi problema inainte de nastere, fara mare bataie de cap si cu bani putini.

 

 

La inceput medicii indieni avortau selectiv cu multa tragere de inima si fara remuscari.

In anii 70 guvernul indian ducea o politica oficiala de reducere a populatiei. Ce mijloc mai bun decit uciderea fetelor si reducerea fecunditatii? Avortul fetitelor nenascute devenise o datorie patriotica pentru tinerii doctori indieni. Pe linga asta, guvernul SUA, guvernele Europei Occidentale, si marile fundatii americane (Rockefeller, Ford si altele) finantau din abundenta programul de reducere a populatiei in India, si in special avortul fetitelor. In doar citiva ani Suedia a investit in aceasta practica sordida 60 de milioane de dolari, Banca Mondiala 66 de milioane de dolari, Fundatia Rockefeller 1.5 milioane de dolari, etc. In citiva ani guvernul Indiei a sterilizat cu forta si 6.2 milioane de barbati, de 15 ori mai multi decit numarul de persoane sterilizate de nazisti. In plus, sume enorme erau investite in dezvoltarea si producerea pe scara larga a tehnologiilor de detectare a sexului fetusului inainte de nastere. Hvistendahl relateaza amintirile unui medic care studiase medicina in anii 70. Pe vremea aceea isi amintea el, ciinii si pisicile umblau libere prin spitalele publice in care se avorta, si nu o data a vazut fetusuri umane in gura pisicilor care fugeau prin holurile spitalelor cu prada in gura. Scirbit de ce a vazut, a devenit, in timp, un militant impotriva feticidului in India.

 

 Astazi avortul selectiv e interzis atit in China cit si in India – in teorie. Tehnologia ultrasound a fost si ea interzisa, iar la inceputul saptaminii guvernul Chinei a anuntat ca va intensifica campania de eradicare a avortului selectiv http://hosted.ap.org/dynamic/stories/A/AS_CHINA_GENDER_GAP?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2011-08-08-08-37-04 Avortul fetitelor insa continua in ambele tari. In India bogatii merg din spital in spital pina dau de cineva binevoitor care sa le avorteze fata. Oficial, medicilor li se interzice sa dezvaluie parintilor sexul fetusului, dar au aflat modalitati indirecte pentru a o face. Baietilor le spun “brosaca testoasa” iar fetelor “sandwich.” Ori pe fisa medicala scriu in culoarea albasta daca fetusul e baiat ori in roz daca e fata. Asa parintii inteleg ce au de facut. Costul avortului selectiv a crescut. Lacomi dupa bani, inca sunt multi doctori care continua sa ucida fara remuscari.

  

Dar la consecinte nu se gindesc parintii? Da, se gindesc. Multi. Dar atunci? Isi aplaneaza constiinta nadajduind ca cindva si cumva problema se va rezolva de la sine. Altii nadajduiesc ca vor afla mirese pentru baietii lor in alta parte. Ca le vor putea atrage datorita bogatiilor pe care le au, bogatii care, in cultura lor, se mostenesc prin baieti nu fete.. De unde insa sa vina miresele? Pentru ca si numarul lor scade. Mii de nepaleze au fost duse in India ca mirese in ultimii ani, dar si in Nepal numarul femeilor de varsta casatoriei se imputineaza.

APEL DE CONSTIINTA DIN PARTEA UNUI MEDIC 

Luni am primit din partea unui medic din Bucuresti, dna Maria Dunca-Moisin, materialul de mai jos. Am mai scris si noi despre nevoia unei treziri morale la medicii din Romania pentru stoparea avortului in tara. Ne bucuram sa stim ca pe linga dna Moisin mai sunt multi alti doctori in Romania care refuza sa presteze servicii de avort si isi consiliaza pacientele sa nu avorteze. Felicitari dinsei si celor ca ea. 

 

APEL DE CONSTIINTA DIN PARTEA UNUI MEDIC: CATRE ALTI MEDICI PENTRU APARAREA DREPTULUI LA VIATA AL COPILULUI NENASCUT, PRIN CONSTIENTIZAREA ÎN ACEST SENS A VIITOARELOR MAME 

 Dr. Maria Dunca-Moisin 

  Astazi, cînd scriu aceste rînduri, parintii micutului Marc m-au invitat sa fiu „parte importanta” din viata lui, adica sa-i fiu nasa la botez. Este o forma de multumire – mi-a spus mama copilului – pentru tot ceea ce a însemat participarea mea cu sfaturi si încurajari la venirea pe lume al celui de-al doilea copil al ei. Ma întorc cu gîndul în urma cu mai bine de treizeci de ani, la începutul activitatii mele de medic la tara. Pe usa cabinetului meu intra framîntata si speriata o femeie maruntica, mama a opt copii; dorea sa îi completez fisa de întrerupere a sarcinii, asa cum prevedea legea pe vremea aceea (dupa al patrulea copil se dadea „dreptul” de a face „întrerupere legala a sarcinii”). A avut loc o discutie scurta despre eroismul de a aduce pe lume opt copii si despre voia lui Dumnezeu. Dupa un timp, mama aceea s-a întors la mine cu cel de-al noualea copil si mi-a spus cu chipul luminat de bucurie, dar parca si cu putin naduf: „Îl vedeti? Este al dumneavoastra.” 

  Am considerat întotdeauna ca este de datoria mea sa nu ezit niciodata sa stau de vorba cu o femeie framîntata de aducerea pe lume a copilului ei. Mi s-a întîmplat de multe ori sa simt ca nu stiu ce sa raspund la „argumentele” unei asemenea persoane. Ma rugam ca Spiritul Sfînt  sa-mi „sopteasca” în ce fel sa o încurajez, apoi ma rugam pentru fiecare mama ca Dumnezeu sa-i dea puterea de a alege pastrarea vietii copilului. Si rezultatele s-au vazut. 

  Eram deja medic la Bucuresti cînd o tînara mamica, studenta, a intrat în cabinet cu un baietel de doi ani, Andrei, caruia i-a spus: Uite-o pe mama ta”. Venise sa-mi multumeasca pentru sfatul pe care i-l dadusem. În urma cu un an, fiind în metrou, o doamna a venit la mine si m-a salutat zîmbitoare. Nu stiam cine este. A scos din portofel o fotografie cu fiul ei de zece ani, Alexandru, si mi-a spus, între doua statii, povestea lui. „De-ati sti, doamna doctor, de cîte ori v-am pomenit în anii acestia, la cîta lume am povestit cum a venit pe lume Alexandru!” Mama copilului venise la mine la cabinet adusa de cumnata ei, care-mi era pacienta, pentru a-i face o ecografie. Era însarcinata si hotarîse sa faca avort. Trebuia sa-i duca medicului ginecolog ecografia. Discutia pe care am avut-o cu ea a fost, se vede, suficient de convingatoare pentru ca fiul ei, Alexandru, sa devina „lumina vietii ei”.  

  Micuta Andreea, acum scolarita, ma viziteaza des la cabinet, împreuna cu mama ei. Povestea ei? In urma cu sapte ani, intrînd în cabinetul unei colege, vad o tînara cu un bilet de trimitere în mîna, gata sa plece la ginecolog pentru a-si face întrerupere de sarcina. Am oprit-o ca sa stam putin de vorba. Raspunsul ei a fost ruperea biletului de trimitere în fata mea si decizia de a renunta la avort. Raspunsul lui Dumnezeu a fost venirea pe lume a unei fetite superbe, casatoria tinerei, obtinerea unei locuinte. 

 În urma cu un an, consultînd un site medical am gasit urmatorul mesaj: „Am nevoie de ajutor”. Era strigatul unei tinere absolvente de liceu, gravida în cinci saptamîni. Dorea sa fie sfatuita ce alegere sa faca, deoarece tatal copilului ei o îndemna sa avorteze. „Argumentele” lui îmi erau arhicunoscute. Am contactat-o telefonic, apoi au urmat discutii la telefon sau prin e-mail. Într-o seara, apoape de miezul noptii, primesc un mesaj pe telefon: „Buna seara! Sînt X din orasul B., sînt terminata! Mîine dimineata prietenul meu ma duce sa fac avort. Nu stiu ce sa fac. Mi-a zis ca daca nu fac avort ma paraseste. Nu am cum sa cresc singura copilul. Psihic sînt terminata.” Au urmat încurajari, argumente, rugaciuni din partea mea. Pe 19 martie, anul acesta am primit un e-mail: „Sînt X. din orasul B. Am nascut un baietel. Dumnezeu v-a trimis si am avut noroc deoarece eram tare disperata si dumneavoastra mi-ati dat putere si încredere sa merg mai departe. Ati avut dreptate,  acum sînt mamica si sînt tare fericita. Acest pui este totul pentru mine,  este viata mea. X. s-a casatorit cu tatal copilului si alcatuiesc o familie normala. 

  Nu-mi atribui niciun merit prin toate aceste istorisiri deoarece stiu clar ca Dumnezeu este cel care a lucrat în inima acestor mame. Ramîne doar ca fiecare sa raspunda chemarii lui Dumnezeu si sa respecte viata, care este expresia vointei Lui. Ma adresez colegilor medici cu urmatorul apel: consiliati-le pe femeile însarcinate sa renunte la intentia avortului. Din experienta proprie pot spune ca, în mod sigur, peste 50% dintre femeile care vor sa avorteze se razgîndesc si pastreaza copilul daca sînt sfatuite serios de un medic. Este un mare merit în fata lui Dumnezeu ca pe aceasta cale sa fie salvate vieti nevinovate. 

 AM AVUT DREPTATE! 

 

In 2010 12 ambasade straine, printre ele si cea a Cehiei, au emis o Declaratie de sprijin a marsului homosexual de la Bucuresti. Va amintiti probabil ca AFR a luat atitudine emitind note de protest catre unele dintre ambasade, inclusiv Ambasadei Cehiei. Ministerul de Externe al Cehiei a raspuns demersului nostru cu aroganta, dupa cum v-am informat la vremea potrivita. Iata insa ca in 2011 un eveminent identic s-a petrecut in Cehia. Cu prilejul marsului homosexual de la Praga 13 ambasade straine au lansat o Declaratie de spijin a marsului. Reactia Ministerului de Externe Ceh si al Presedintelui Cehiei insa, a fost prompta. Ambasadorii straini au fost criticati si acuzati de amestec in treburile interne ale Cehiei. Detalii aici: http://www.washingtonpost.com/world/europe/czech-president-condemns-13-western-diplomats-for-support-of-1st-gay-festival-in-prague/2011/08/08/gIQAt6KO2I_story.html Morala acestui incident este zicala romaneasca: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face! 

COMUNICAT DE PRESA AFR 

 Comunicarea informatiei ca Alianta Familiilor din România (AFR) îi va furniza consiliere lui Doru Iuga, fostul director OTV arestat pentru implicare într-o retea de homosexualitate pedofila, i-a inflamat pe activistii homosexuali. Aparitia în presa a unui interviu cu unul dintre psihologii AFR a declansat o avalansa de mesaje de amenintare si intimidare. Aceasta reactie a homosexualilor nu este prima de acest fel si, de altfel, ea se manifesta si în alte tari. „Speranta si vindecare pentru homosexuali” este un proiect care a fost lansat în mediul online în anul 2004. A început ca o informare privind cauzele homosexualitatii si posibilitatea consilierii pentru reducerea si eliminarea acestor atractii nedorite din viata persoanei.  

 Marturiile publicate ale unor oameni care si-au schimbat orientarea de la homosexualitate la heterosexualitate se doreau a fi o încurajare pentru cei ce se confrunta cu asemenea probleme.

 Cresterea volumului de informatii de pe situl proiectului, www.homosexualitate.ro, si faptul ca a început sa devina cunoscut au facut sa atraga, pe de-o parte, strigate de ajutor din partea unor homosexuali care voiau o schimbare în viata lor, dar, pe de alta parte, si reactii virulente din partea altor homosexuali care îsi simt agenda politica amenintata prin distribuirea informatiei ca homosexualitatea nu este înnascuta, se poate schimba si deci nu poate reprezenta o baza pentru drepturi civile (casatorie, adoptii…). Prin amenintarile si mesajele de intimidare, transmise atât online, dar si telefonic, coordonatorului proiectului, s-a dorit abandonarea proiectului. AFR arhiveaza toate aceste mesaje si, în unele cazuri, am identificat si persoanele care se afla în spatele lor. În acelasi timp, raspunsul pozitiv primit de la cei ajutati prin acest proiect – români din tara si din diaspora – ne-a determinat sa mergem mai departe. 

 Activistii homosexuali au aceeasi politica în toate tarile. Ceea ce fac si vor sa faca în România este similar cu ceea ce fac în SUA, Canada, Italia… De aceea, observarea actiunilor lor din acele tari poate fi un indiciu asupra intentiilor lor din România – legalizarea „casatoriilor homosexuale”, dreptul de a adopta copii, propaganda homosexuala în scoli, interzicerea oricarei critici la adresa comportamentului homosexual. Deocamdata însa, în România ei încearca sa îi intimideze pe cei ce nu le cânta în struna ca homosexualitatea ar fi un comportament normal. 

 Actiunile activistilor nu se rezuma doar la intimidarea oponentilor. Cu sprijinul fondurilor UE, ei organizeaza periodic „cursuri de instruire” pentru psihologi. Pentru câteva zile, acestia se bucura de cazare si masa la un hotel dintr-o statiune, iar la „curs” li se spune sa îi consilieze pe homosexualii care vin sa le solicite ajutor în sensul acceptarii conditiei proprii si nicidecum a schimbarii catre heterosexualitate, chiar daca aceasta este dorinta clientului. Mai mult, li se spune ca orice încercare de reducere a atractiilor homosexuale ale clientului este periculoasa! 

Nota de plata”, din punct de vedere emotional si medical, platita de cei prinsi în acest stil de viata este uriasa. Statisticile arata numarul celor afectati de probleme emotionale, psihologice si medicale în rândul homosexualilor – de aceea unii vor o schimbare. A închide ochii la implicatiile tragice ale comportamentului homosexual ne transforma în complici. Cu toate acestea, în luarile de pozitie pe tema homosexualitatii, mesajul oficial e cel al tolerantei si nediscriminarii fata de acest comportament. Numai daca ne referim la politicieni, acestora le este pur si simplu teama sa graiasca altceva. Aceasta este moda actuala. Cineva se poate întreba de ce n-am fi la fel de toleranti si nediscriminanti si fata de alte comportamente sexuale, cum ar fi cel pedofil sau zoofil. Românii, conservatori din fire, nu subscriu însa prea usor la tema tolerarii perversiunilor. 

  În toate aceste dezbateri, polemici, retorici si intimidari, prea putin si chiar deloc nu se vorbeste despre ce spune stiinta. Unii cred ca homosexualii asa s-au nascut, însa nu pot spune de ce cred asta. Si aici, proiectul „Speranta si vindecare pentru homosexuali” face lumina. Nu exista nici o gena a homosexualitatii. Cercetarile stiintifice indica rolul major al mediului familial si de viata în formarea atractiilor homosexuale. Daca vorbim despre caracterul înnascut, homosexualitatea este cel mult o predispozitie, influentele externe fiind, ca si în cazul altor comportamente, cele ce o pot transforma în realitate sau nu. Alianta Familiilor din România va continua sa îi ajute pe cei ce solicita ajutor în lupta cu atractiile homosexuale nedorite. Activistii homosexuali pretind toleranta, dar sunt intoleranti fata de aceia dintre ei care vor sa rupa lanturile acestui comportament, si fata de cei care îi ajuta. Relatii: BogdanMateciuc, Director Executiv AFR, Tel. 745-783-125. 

SEMNATI DECLARATIA DE LA TIMISOARA!

http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php

 Va multumim pentru semnaturile constante pe care ni le dati in sprijinul Declaratiei de la Timisoara. Ne apropiem de 6.900, dar dupa cum stiti, tinta este de 7.500. Deci, inca mai avem putin de alergat pina la incheierea maratonului timisorean. Haideti sa ne continuam alergarea cu curaj si persistenta! Va rugam continuati sa semnati si sa dati mai departe Declaratia la cit mai multi sa o semneze.     

  Semnarea Declaratiei se face in doua etape. Bifati linkul si semnati Declaratia. http://www.alianta-familiilor.ro/decl_timisoara.php  Dupa aceea veti primi un mesaj care va va cere sa confirmati semnatura apasind pe un link de confirmare. Fara confirmarea semnaturii, numele si semnatura d-tra nu vor apare in lista semnatarilor. Linkul de confirmare a semnaturii apare in limba englaza cu urmatorul text: “Thanks for filling out our petition, you’re almost done! Please confirm your signature by clicking on the link below:” (Adica: “Multumim pentru ca ati completat formularul petitiei. Semnarea petitiei e aproape gata. Va rugam confirmati-va semnatura apasind pe linkul de mai jos.”)    

 Declaratia accepta doar o singura semnatura pe adresa electronica. Ca atare, sugeram ca in situatiile unde doua persoane folosesc aceasi adresa electronica, de exemplu sotul si sotia, semnatura sa fie data in numele ambilor soti, de exemplu “Ioan si Maria Ionescu.”     

  Rugaminte: Va rugam semnati Declaratia cu numele intreg nu doar cu initiale. Va multumim. 

 

 Rugaminte: Va rugam postati si publicati acest apel peste tot. Va multumim.

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro

FACETI-NE CUNOSCUTI! 

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.  

ANUNTURI 

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la contact@alianta-familiilor.ro

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.