ANTONIU PETRESCU (DON ELVIS)A DEVENIT CETATEAN ITALIAN

Preotul catolic Antoniu Petrescu, cunoscut pe plan international cu numele de artist „Don Elvis”, a devenit cetatean italian, spun sursele din presa italiana. Iata ce ne marturiseste parintele despre acest eveniment:

„Dupa ani de asteptare, datorita birocratiei si dupa îndeplinirea conditiilor pe care le impune statul si constitutia italiana, am devenit cetatean italian. Un itinerariu lung, dificil,  care pune pe gânduri…! Doresc sa precizez faptul ca nu ma simt tradator al patriei unde m-am nascut si nu am renuntat la cetatenia româna din rusine de a fi român. Eu voi ramâne întotdeauna român si voi iubi mereu România, tara unde m-am nascut si unde am crescut. Nu-mi reprosez nimic, am hotarât singur acest lucru pentru a ma pune în regula în fata statului si a tarii în care traiesc, care mi-a oferit mult în acesti 18 ani de când ma aflu în Italia. Cine a emigrat, dupa asa-zisa revolutie, stie ce înseamna acest lucru, de a-ti lasa familia, trecutul si patria. Acest fapt nu este o gluma, o paranteza a vietii sau o experienta de împartasit cu ceilalti. Nu mi s-a oferit posibilitatea de a ma afirma si realiza în România, acesta este adevarul, am fost nevoit sa iau drumul pribegiei! Eu sunt român, pe jumatate italian de acum, dar nu voi uita niciodata de unde am plecat. Iubesc România si chiar mi-as dori sa colaborez cu industria artistica din aceasta tara. Sunt dispus si deschis oricarei fel de propunere si initiativa de binefacere, pentru a construi imaginea României în lume.”
***
Antoniu Petrescu (Don Elvis), este originar din Bucuresti. Plecat la studii în Italia în 1993, este laureat în teologie, a obtinut un masterat la Universitatea Teresianum din Roma în 1999. Este preot din 2004 în regiunea Abruzzo. Pe plan artistic a înregistrat mai multe albumuri printre care se remarca: „Fede, Speranza, Amore”, „Divino Amore”, „Christmas songs” si „Don Elvis”. Este deseori invitat în televiziune si la radio pentru interviuri si prezentari muzicale. Un eveniment important privind evolutia sa artistica a fost premierea cu locul întâi a documentarului intitulat „Don Elvis” (avându-i ca regizori pe Paolo Cammarano si Federico Minetti) la festivalul International „Roma Fiction Fest 2010”. Talentatul cântaret colaboreaza din acest an cu agentia de spectacole „Next Time Show” (http://ntsagency.com/home). Managerul acesteia, Alessandro Porrini, a anuntat ca a început deja programarile concertelor. Mai multe detalii despre preotul-cântaret Antoniu Petrescu alias Don Elvis puteti afla de pe site-ul sau personal accesibil la urmatoarea adresa: http://www.antoniupetrescu.com
George ROCA
23 martie 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.