Mihai Neamțu: Atitudinea pro‐life într-o societate democratică nu este represivă, ci persuasivă. Marșul la care a participat Donald Trump caută un singur lucru: să atingă inima părinților și a viitoarelor mame…

Atitudinea pro‐life într-o societate democratică nu este represivă, ci persuasivă. Marșul de la Washington DC la care a participat Donald Trump caută un singur lucru: să atingă inima părinților și a viitoarelor mame. Există, așadar, două cuvinte‐cheie: libertatea și conștiința. A căuta să protejezi viața de la concepţie până la moartea naturală înseamnă să recunoști frumusețea copilului și demnitatea persoanei umane.

Protecția vieții în România nu e doar un imperativ economic, ci și un comandament moral. E inadmisibil să banalizăm chestiunea avortului în spațiul public, vorbind (eventual prin acronime ciudate) despre un simplu „act medical”. Gravitatea unei decizii cu implicații bioetice invită familia la dezbaterea publică despre viitorul națiunii.

Cultura vieții e favorabilă unor elemente de pastorație și ghidare spirituală, consiliere psihologică sau terapie parentală. Un Stat autentic liberal va încuraja libertatea de expresie a asociaților și libertatea de conștință a medicilor. E nevoie să ajutăm organizațiile private care intermediază adopțiile de copii sau care oferă sprijin material pentru familia copilului nou‐născut.

Pentru orice familie, individ sau neam, demografia e destin.

Mihai Neamțu

sursa https://newsnetcrestin.blogspot.com

2 thoughts on “Mihai Neamțu: Atitudinea pro‐life într-o societate democratică nu este represivă, ci persuasivă. Marșul la care a participat Donald Trump caută un singur lucru: să atingă inima părinților și a viitoarelor mame…

  1. Amaranthine Sophia

    Ziceți altceva: nu avortați, nașteți și va creștem noi copiii, că noi suntem “prolife”. Sau nasteti și după aia ne doare n cot, important e ca ne am impus noi treaba și am câștigat o lupta ideologică.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.