Ascensiunea satanismului în America

Halloween-Kürbis

Sărbătoarea de Halloween:  O sărbătoare a duhurilor necurate.
Sâmbătă, 31 octombrie, în diferite părți ale lumii mulți oameni se vor distra pe seama Satanei și a duhurilor lui necurate, iar unii dintre ei i se vor închina.

Halloween –  vârful de lance pentru  oamenii ziși serioși care se joacă cu viața lor spirituală,  dar și cu  eternitatea! 

Vor spune că e o distracție inofensivă. Altii, însă, vor lua sărbătoarea duhurilor necurate mai în serios. Unii vor participa la ritualuri satanice nocturne, la sacrificarea de animale ori incendii, iar altii la incantații ori ritualuri vrăjitoresti. Satanismul e un fenomen in ascensiune in zilele noastre. Ia amploare. Influenteaza copiii, tinerii, profitul, spre bine, al companiilor care se profileaza pe promovarea ocultului, si, in general, pe toti cei fara minte. Pe cei neancorati in Cuvantul lui Dumnezeu, dezradacinati din invataturile sanatoase, si pe cei carre refuza sa creada ca exista satana ori duhuri necurate. Din nefericire, chiar si unii dintre noi au incetat sa mai creada in existenta reala a duhurilor necurate ori a satanei. Biblia ne spune de repetate ori si categoric ca exista un diavol, ingeri ai intunerecului, si duhuri necurate. Parca ne departam de aceste avertizari, si, intr-o oarecare masura, e de inteles, fiindca satana orbeste.

În ultimele decenii oamenii au fost marcarți de multele filmele oculte care au inundat cinematografele. Ecranele cinematografelor au “îmblânzit” duhurile necurate. Daca până recent duhurile necurate erau portretizate doar în filmele de groază, în ultimii ani cinematografele au “îmblânzit” duhurile necurate. Ele nu mai îngrozesc ci fascinează. Intrigă. Filmele au transformat duhurile necurate în magie, în fantezii așa zise inocente, fără să își dea seama că în spatele acestor productii se află un Diavol real și duhuri necurate reale. Fie că e vorba de Merlin, Hobbitt, Harry Potter, Lord of the Rings si alte productii cinematografice asemenatoare, suntem invitati sa acceptam că nu exista duhuri necurate ci doar magii inocente care nu vatămă. In Marea Britanie cultul si magia deja s-au împământenit in cultura britanică a oamenilor de rând. [Detalii: http://www.theguardian.com/books/2012/feb/23/english-culture-magic-merlin-harry-potter]
Amploarea satanismului e un subiect tot mai frecvent întâlnit în mass media și despre el scriem deseori în  buletinele noastre informative care apar în zilele de marți. Acum scriem despre ascensiunea lui nemaipomenită în America.
 

Sondaje de opinie

Începem cu sondajele de opinie. Unul facut de Barna Research Group in Statele Unite in 2011 indica ca 56% dintre respondenti nu credeau ca satana are o existenta reala ci ca e doar un simbol al rautatii. Un sondaj similar facut in 2009 indica ca doar 27% dintre americani credeau ca satana este o forta reala. Pe de alta parte, un sondaj din 2013 indica ca doar 60% dintre crestinii practicanti ai Americii credeau in existenta reala a diavolului, si 86% dintre neo-protestanti.

 In decembrie 2014 sataniștilor din Florida li s-a permis să expună în public, lângă mesajele de Crăciun puse de crestini in fața primăriei unui oras, tabloul “Pogorîrea Satanei în iad“. Cu un an în urmă, in decembrie 2013, cererea le-a fost respinsă deoarece tabloul e ofensiv si contravine moravurilor publice. Satanistii au angajat un avocat care a amenintat autoritățile cu acțiune judecatorească, si, ca urmare, in decembrie 2014, cererea le-a fost aprobată.
Tot in decembrie 2014 satanistilor li s-a permis sa expuna simboluri satanice in fata primariei din Detroit, lângă scena Nasterii lui Hristos.
 

Actiuni judecătorești

 Satanistii recurg la actiuni judecatoresti pentru a constrange autoritatile sa le recunoasca drepturi, printre ele acela de a-si manifesta actiunile si amplasa simbolurile in public. Din nefericire, castiga. In decembrie 2013 satanistii din Oklahoma au dat in instanta statul Oklahoma pentru a li se permite sa puna in cladirea parlamentului statuia satanei linga soclul cu cele 10 porunci plasat acolo in 2009 de catre crestini. De obicei, actiunile judecatoresti sataniste sunt initiate de Templul Satanei care isi are sediul la New York. Satanistii au cerut sa li se permita sa amplaseze in cladirea parlamentului o statuie de bronz de 3 metri a lui baphomet, un idol satanic cu cap de tap asezat pe un tron. Autoritatile statului au cedat presiunilor si au scos din incinta parlamentului cele 10 porunci, impiedicind, astfel, amplasare statuii satanei. Ca urmare, statuia lui baphomet a fost transportata si amplasata in Detroit, o stire care a facut inconjurul lumii, si a fost publicata si in Romania.
O problema cit se poate de delicata, insa, ii confrunta pe crestini. Satanistii profita de succesele crestinilor in instanta privind libertatea religioasa, si cer aceleasi drepturi pentru ei. De exemplu, in mai 2014, Tribunalul Suprem SUA a decis ca americanii pot sa-si continuie traditia de a incepe sesiunile si dezbaterile parlamentare ori oficiale cu rugaciune, asa cum au facut-o de sute de ani. Dupa doar doua zile, satanistii din Florida au cerut sa li se permita si lor sa rosteasca rugaciunile satanei simultan cu cele crestine la deschiderea sesiunilor publice municipale. Pina in prezent solicitarile lor au fost respinse.
Un caz similar  s-a petrecut tot in Florida, in septembrie 2014, cind un judecator a permis crestinilor sa distribuie un pamflet religios in scolile publice din stat. Imediat dupa aceea, Templul Satanei din New York a publicat o carte de colorat pentru copii, intitulata The Satanic Children’s Big Book of Activities (Cartea satanei pentru activitatile copiilor) si a cerut scolilor sa permita satanistilor sa distribuie cartea in scolile publice. Autoritatile scolare au refuzat cererea, dar in acelasi timp au interzis si crestinilor sa distribuie Biblii elevilor.
 

Satanism și vrăjitorie

Fascinarea americanilor cu ocultul se reflecta si in cartile neobisnuite care s-au publicat in ultimii ani. In 2015 Diana Wagman a publicat Life #6, o carte despre mama ei vrajitoare. Mama Dianei invatase vrajitoria de la mama ei. Diana WagmanCartea lui Wagman descrie manifestarile oculte care se produceau in casa familei. Mama îi arăta locurile din casa unde se aciuiau duhurile necurate. La început, Wagman nu le vedea, dar de la o vreme a început sa le simtă mișcările prin casă. Mama avea si un altar in casa, inchinat Satanei, unde făcea ritualuri vrajitoresti. De la o vreme, Wagman a inceput ea insasi să vadă prin casă oameni pe care îi știa morți, dar care bântuiau prin casă. S-a speriat la început, dar apoi s-a obișnuti cu prezența lor demonică. Mama Dianei a murit tânără. Diana își aminteste că din când in când bunica ei, moartă de zeci de ani, reapărea în casa familiei din Missouri. Cât despre ea, Wagman zice că nu e vrajitoare, dar vrăjitoria a fost moștenită de sora ei. [Un capitol al cartii lui Wagman poate fi citit aici: http://www.salon.com/2014/11/29/an_ordinary_girl_born_into_a_family_of_witches/]
În 2013 America a fost confruntată cu un caz neobișnuit de satanism, cazul “Latoya Ammons”, o femeie de culoare din Indiana care pretindea că familia ei era ținta unor revelații demonice. Vreme de câteva luni, poliția, psihologi, asistenți sociali si preoți au fost si ei martori manifestarilor demonice din casa ei. Politia a alcătuit un dosar enorm cu probe care are peste 800 de pagini. Evenimentele din viata lui Ammons si familia ei au fost subiectul unui articol interesat si lung publicat de Daily Mail in 2013 [Detalii: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2549749/It-reared-monstrous-I-froze-My-eyes-locked-hell-Possessed-mother-Indianas-demon-house-relives-bloodcurdling-moment-fought-Satan-won.html]
 

Consecințe pentru România

Este o constatare regretabilă că Halloweenul ia amploare și în România. Învățăturile  și obiceiurile nesănătoase se transmit la viteza unui click de mouse și nu pot fi oprite la granițe. Tineri români, la fel ca cei din restul lumii, devin si ei fascinati de Halloween. Părintii trebuie atentionati si la rândul lor trebuie să-si atenționeze copiii. Satana si duhurile necurate sunt lucruri reale. Halloween nu este o sărbătoare românească  și nici creștină. Nici nu apartine tradiției ori civilizației române. E de la sine de înțeles că trebuie respins și prevenit să ia amploare în România.

INVITAŢIE LA CONFERINȚĂ

 Asociția Familiilor Catolice “Vladimir Ghika” din România invită publicul la o conferința in care se va discuta sondajul privind familia română care a fost publicat de noi saptamina trecuta.

Data: Vineri 6 noiembrie 2015. Titlul conferintei: Politicile familiale în România şi Cehia – sprijin pentru familii?

Locatia: InstitutulTeologic Romano-Catolic SfantaTereza din incinta Catedralei Sfantul Iosif din Bucuresti, Str. G-ral Henri Mathias Berthelot nr. 19, între orele 9.30 şi 15.30.

 In cadrul acestei Conferinte vor fi prezentate rezultatele si analiza comparativa a raspunsurilor la chestionarele din cele 2 tari, precum si alte informatii, analize si propuneri concrete privind politicile familiale si situatia familiilor din Romania.
Conferentiarii: Episcop Cornel Damian; Un reprezentant de la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si a Varstnicilor – Ministru/Secretar Stat; Deputat Radu Zlati; Deputat Claudia Boghicevici; Bogdan Stanciu, PRO VITA; Cornel Barbut, FAFCE; Blanka Brabcova, Cehia; Marie Oujedska, Cehia. Prânzul va avea loc la orela 13.
La orele 14.30 va fi organizata o Masă rotundă pe tema “Politicile familiale in România sunt posibile“? Conferinta se va incheia la orele 15:30.

Sunt asteptati la acest eveniment toti cei care sunt preocupati de a cunoaste pasii facuti pentru a sustine familiile noastre cu politici familiale precum si de a forma o echipa cu care sa lucram impreuna in perioada urmatoare pentru a impune respectul valorilor morale creştine în societatea contemporană, axate pe valorile familiei si a sustine familia in indeplinirea rolului sau de celula fundamentala a societatii, ca resursa si tezaur al societatii.

Pentru infomaţii şi înscrieri vă rugăm să o contactaţi pe dna. Rodica Bratu, email: rodica.bratu62@yahoo.com, telefon 0722 859 044, cel târziu până pe 30 octombrie 2015. Cu căldură, Iulian Oanta, Preşedinte Asociaţia Familiilor Catolice “Vladimir Ghika”.

DEMERS AFR LA ONU

In iulie Consiliul ONU al Drepturilor Omului a adoptat o rezolutie pro-familie, Rezolutia 29/22 pentru Protejarea Familiei. Rezolutia reafirma primordialitatea familiei si casatoriei naturale si numeste familia institutia fundamentala a societatii care are dreptul la protectie si sprijin din partea societatii si a statului. Mai devreme in luna, Consiliul a solicitat organizatiilor neguvernamentale din intreaga lume sa inregistreze demersuri pe tema familiei ca factor de dezvoltare economica. Pe 26 octombrie AFR a inregistrat un document pe acest subiect, accentuind ca familia si casatoria naturala, ca institutii care produc capitalul uman, sunt factorii cei mai importanti pentru dezvoltarea sociala si economica a societatii. Textul demersului AFR poate fi citit aici: http://www.alianta-familiilor.ro/pdf/afr_UN_res_29_22.doc

ANUNȚURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.