Valentin Dedu: Ce legătură există între Holocaust și Avort?

avort-aspiratie1Am publicat un articol pe blog cu un film documentar pe care vi l-am recomandat: 180. Inspirat de acest clip am scris şase afirmaţii care răspund la întrebarea din titlu…

1. Legea poate să decreteze şi crima ca fiind legală.

Nu tot ceea ce este moral este şi legal şi nu tot ceea ce este legal este potrivit cu Legea lui Dumnezeu. Holocaustul este o dovadă cât se poate de clară că legea umană nu este nici pe departe dreaptă şi corectă. Sunt legi umane care încalcă legea lui Dumnezeu. Acest tip de legi nu trebuie respectate. Probabil pentru o asemenea convingere pusă în practică trebuie să plăteşti cu libertatea sau chiar viaţa. În genocidul care a avut loc în Egipt pe vremea lui Moise, moaşele evreice au refuzat să omoare copii la naştere. Avortul se bazează, în acelaşi fel, pe o legislaţie care permite crima.

2. Holocaustul și numărul mare de avorturi au fost posibile pe baza lipsei de reacție și ignoranța oamenilor.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, americanii nu au crezut știrile din Europa cu privire la uciderile în masă. De fapt și-au ascuns lipsa de reacție în spatele așa numitelor “zvonuri”. Dar cine în Germania a reacționat în mod categoric la crimă? Au fost foarte puțini, iar aceștia au avut un opinie, glasul lor a fost prea firav. Cine în Europa s-a opus cu adevărat? La ceastă întrebare se oferă credit Angliei, însă întrebarea rămâne: Cum a fost posibil aşa ceva în istoria umanităţii? Se va mai întâmpla vreodată? În film se observă că generaţiile actuale nu mai ştiu mai nimic despre Holocaust, despre Hitler. Dar câți mai știu despre crimele comunismului în România? Cine uită greșelile trecutului, este condamnat să le repete. Pe acelaşi mecanism se bazează şi numărul mare de avorturi.

3. Dacă Holocaustul este genocid atunci şi numărul mare de avorturi este la fel.

Holocaustului şi al doilea Război Mondial au făcut milioane de crime în câţiva ani. Dar câte milioane de avorturi au avut loc după război? Se spune că victimele avortului sunt mai mari decât victimele războiului. Numai în România au fost 20 de milioane de avorturi, după datele pe care le am din partea reprezentanților Fundaţiei Estera din Timişoara.

4. Şi Holocaustul şi avortul s-au bazat pe o definiţie greșită a fiinţei umane.

Ce este omul? Pare o întrebare filosofică de fără prea mare importanţă, însă Holocaustul s-a clădit pe definiţia evoluţionistă dată omului. Asta a permis ideea că există deosebiri de rasă între oameni. Unii sunt mai buni decât alţii. De fapt, unora li s-a luat dreptul la umanitate. Se spunea: “Evreul nu este om!” , “Ţiganul nu este om.”, “Negrul nu este om.”

Avortul, la fel, se bazează pe o definiţie falsă a fiinţei umane. “Până la trei luni fătul nu este om.” Dar cine decide ce este şi ce nu este omul. Cine decide când plodul devine om? Când eram doar un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau… (Psalmii 139:16) Ce spune versetul acesta? Dumnezeu consideră om ceea ce medicina ar numi un germen sau embrion. Chiar dacă trupul lui este în formare, Dumnezeu deja îi vede viitorul.Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului. (Psalmi 139:15)

Eclesiastul vorbeşte despre pântecele mamei ca fiind ce mai sigur loc de pe pământ, însă oare să nu fi ştiut el de avort?

M-am uitat apoi la toate asupririle care se fac sub soare; şi iată că cei apăsaţi varsă lacrimi, şi nu este nimeni să-i mângâie! Ei sunt pradă silniciei asupritorilor lor, şi n-are cine să-i mângâie! Şi am găsit că morţii, care au murit mai înainte, sunt mai fericiţi decât cei vii, care sunt încă în viaţă. Darmai fericit decât amândoi am găsit pe cel ce nu s-a născut încă, fiindcă n-a văzut toate relele care se petrec sub soare. (Eclesiastul 4:1-3)

5. Holocaustul şi avortul a fost justificat pentru cei bolnavi.

Primii ucişi în lagărele de exterminare erau cei bolnavi. În acelaşi fel, dacă un doctor îi spune mamei care este însărcinate: “Copilul dvs. are sindromul down.”, este sfătuită să facă avort, şi aparent, în ochii celorlalți, acest avort este justificat. Este ca și cum am spune: “Toți cei care sunt bolnavi de o boală incurabilă pot fi eutanasiați.” De să se chinuie? De ce să cheltuim cu tratamente inutile?

6. Dreptul la viața altei ființe umane a fost asumat și în cazul Holocaustului și este presupus și în cazul avortului.

Hitler și sistemul lui care au dat naștere la Holocaust și-au asumat dreptul de viață și de moarte asupra altei ființe umane. Ei au decis cine trebuie să moară și cine poate să trăiască. În același fel, se afirmă că mama are dreptul de viață și de moarte asupra copilului ei. Dar cine îi dă dreptul unei ființe umane de a ucide altă ființă umană? Dacă avortul nu este crimă, atunci de ce dacă acel copil odată născut, mama își pierde dreptul de a decide asupra vieții lui și răspunde în fața legii pentru el? Din nou, pe baza cărei definiție a omului este decis lucrul acesta: că omul este omul numai din momentul naşterii. Pe baza cărei morale? Cu siguranţă, nu pe baza moralei creştine.

7. Dacă crimele Holocaustului sunt strigătoare la cer, atunci de ce nu este la fel şi Avortul?

Lipsa de atitudinea asumată pregătită pe un fond al satirei şi sarcasmului regăsit în ziarele din perioada interbelică au făcut posibil Holocaustul. În cazul avortului este tăcere. Dacă te ridici împotriva avortului eşti considerat retrograd, nu eşti progresist, nu respecţi dreptul mamei de a alege. Dar dreptul copilului? Copilul nenăscut nu are şi el drepturi?

Faptul că un păcat (rasismul, un sistem ideologic ateu, prostituția, homosexualitatea, eutanasia, avortul, crima etnică…) este legalizat şi practicat de foarte mulţi oameni face acel lucru mai puţin grav?

Eu vreau să fac o ultimă afirmație: A fi creştin înseamnă a fi împotriva avortului.

Credeți că este corectă această ultimă afirmație?

Ai mai putea adăuga o altă afirmație?

photoValentin Dedu

Sursa: http://valentindedu.wordpress.com/2011/11/25/update-ce-legatura-exista-intre-holocaust-si-avort/

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.